En Sıcak Konular

CHP'de kıyasıya delege kapma yarışı

23 Ocak 2012 16:35 tsi
CHP’de tüzük kurultayı için geri sayım sürerken, kurultayda hakimiyeti sağlayamayacağını düşünen Genel Merkez jet hızıyla “delege operasyonuna” başladı.

Kurultay için 45 günlük süre geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. Kurultayda hakimiyeti sağlayamayacağını düşünen Genel Merkez, zamana karşı yarışarak, teşkilatlarla delege operasyonu yapıyor. Sandık konulmadan, evlerde yazılan isimlerle “delege seçimi” yapmakla eleştirilen Kılıçdaroğlu ekibine karşı muhaliflerin ellerindeki kanıtlarla savcılığa başvuracakları bildirildi.

Tüzük kurultayı için toplanan imzaların geçtiğimiz Çarşamba günü CHP Genel Merkezi’ne sunulması üzerine 45 gün içinde yapılması zorunlu hale gelen kurultay için geri sayım sürerken, Genel Merkez jet hızıyla “delege operasyonuna” başladı.

FLAŞ İDDİA: SAV-BAYKAL DÖNEMİNE AİT GÖSTERMELİK FOTOĞRAFLAR KULLANILIYOR

Sandık konulmadan evlerde yazılan isimlerle delege “seçimi” yapmakla eleştirilen Kılıçdaroğlu ekibine karşı muhaliflerin ellerindeki delillerle savcılığa başvuracakları bildirildi. Delege seçimi için sandık konulduğunu ispatlamak amacıyla teşkilatlarda sandıklı fotoğraflar çektiren ve bunları internetten yayınlayan Kılıçdaroğlu ekibinin bu fotoğraflarının ya sahte ve düzmece olduğu ya da bazılarının Sav ve Baykal dönemine ait yine muhtemel itirazlara karşı o dönem “sandık konulduğunun kanıtı” olarak çektirilmiş fotoğraflı seremoniler olduğu iddia edildi.

MAHKEME YOLU GÖZÜKTÜ

Kurultaya kadar delege ağırlığını kendi lehine çevirmek için teşkilatlarda “delege temizliğine” başlayan Kılıçdaroğlu ekibine karşı muhaliflerin ellerindeki delillerle hafta içinde cumhuriyet savcılıklarına başvuracakları bildirildi.

Öte yandan teşkilatlardan gelen şikayet mektupları, birbirinden ilginç “oyunbazlıkları” gözler önüne serdi.

SEÇİMİ YAPACAK ÜYE İLE KÖŞE KAPMACA

Muhaliflerin sesi durumundaki gercekgundem.com’a gelen ihbar mektuplarında, çok ilginç yöntemlerin teşkilatlarda yürürlüğe sokulduğu kaydediliyor. Barış Yarkadaş’ın sitesinde yer verdiği bu mektuplardan birkaçı şöyle: “Mersin’den arayan CHP’li bir üye şunu söylüyor: ‘Mahalle delegesi seçiminin nerede yapılacağını zar zor öğrendim. Verdikleri adrese gittim. Adres bir çocuk parkıydı. Seçim saati olarak ise hafta içi sabah 09.00 denildi. Gittiğimde hiç kimse yoktu. Meğer delege yazımı, başka bir yerde alelacele yapılmış. Barış Bey, söyler misiniz, bizimle dalga mı geçiyorlar? Seçimleri yine kapalı kapılar ardında yapıyorlar.”

SEÇİM YOK, SANDIK YOK

Hataylı CHP’linin gönderdiği mektupta ise şöyle deniliyor: “Delegeleri bir komisyonun yazacağı yönünde tebligat geldi. Altı kişilik bir komisyon, delegeleri belirleyecek. İtirazlarımız sonuçsuz kaldı. Bu, CHP tarihinde görülmemiş bir örnek.”

Ankara Yenimahalle’den bir belediye meclis üyesi de İlçe Başkanı Şerafettin Terzi’nin sandık koymamakta ısrar ettiğini belirtiyor. Belediye Meclis Üyesi, sandık konulmadığı taktirde, bütün arkadaşlarının istifa edeceğini söylerken, Sav zamanında seçilmiş olanlar ve şimdiki muhalifler de dahil olmak üzere genel merkez iradesine karşı bir direniş olduğunu belirtiyor.

ENGELLEME ÇABALARI BİRBİRİNDEN İLGİNÇ

Genel Merkezin belirlediği delegeler dışında kimsenin delege olmaması için birbirinden ilginç engelleme yöntemlerinin devreye sokulduğu söyleniyor. Örneğin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yayınlanan genelgede, 2012 yılı aidatlarını yatırmamış olanların delege seçilemeyeceğine dair şartın, böyle bir şarttan haberi olmayan muhalifleri otomatikman devre dışı bıraktığı belirtiliyor. Muhalifler, “2011 yılı aidatlarını yatırmayanlar denilse anlaşılır, ama 2012 aidatlarının henüz yatırma vakti bile gelmedi ki, yani geleceğe dönük bir şartla bundan haberi olmayan delegelerin elenmesi sağlanmış oluyor. Daha bunun gibi pek çok engelleme çabası var” diyorlar.

CHP’de sahte üye kavgası Kurultay kararı alınan CHP’de, bir yandan da genel merkez ile teşkilatlar arasında “sahte üye kaydı” tartışması yaşanıyor. İlçe ve il kongrelerine hazırlanan CHP’nin Antalya İl Başkanı Özer Ülken, kendisinin bilgisi dışında Antalya’da 1700 üye yapıldığını ve bunun tüzüğe aykırı olduğunu belirterek, üyeliklerin iptalini istedi. Ancak genel merkez bunu reddetti. Sessiz sedasız üye yapılan 1700 kişinin Antalya’da Deniz Baykal’a son darbeyi vurma planının bir parçası olduğu belirtiliyor.

Kurultay sürecine giren CHP’de, genel merkez ile teşkilatlar arasında bir yandan da “sahte üye kaydı” tartışması yaşanıyor. Önümüzdeki aylarda ilçe ve il kongrelerine gidecek olan CHP’nin Antalya İl Başkanı Özer Ülken, kendisinin bilgisi dışında Antalya’da 1700 üye yapıldığını ve bunun tüzüğe aykırı olduğunu belirterek, üyeliklerin iptalini istedi. Ancak genel merkez bunu reddetti. Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız üye yapılan 1700 kişinin Antalya’da Deniz Baykal ekibinin tasfiyesi için partiye kaydedildiği belirtiliyor.

ÜLKEN’E BY PASS

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturmasının ardından il başkanlığından almak istediği ancak başarılı olmadığı Antalya İl Başkanı Özer Ülken, geçtiğimiz Aralık ayında, Antalya’nın çeşitli ilçelerinde sahte üyelik yapıldığını dile getirerek, “Birileri tarafından 1700’e yakın üyenin hukuksuz, tüzüğe aykırı şekilde partinin kayıt cetvellerine kaydedildiğini gördük. Üye kayıt formlarını nereden aldılar, altındaki imzalar, kimlerin yaptığı belli değil” demişti. Ülken’in, sahte üyeliklerin iptal edileceğini açıklamasının ardından genel merkezden itiraz geldi. 1700 kişinin Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek’in onayıyla tüzüğün 12. maddesine göre üye yapıldıkları bildirildi.

KILIÇDAROĞLU BAYKAL’I ROMANLARLA VURACAK

Kılıçdaroğlu milletvekilliği seçimleri öncesinde, “Antalya’yı Baykal’a havale ettiğini” söylemişti. Ancak teşkilattaki hakimiyetini pekiştirmek isteyen Kılıçdaroğlu bu sefer Antalya’daki Baykalcı yapıyı tasfiye etmekte kararlı görünüyor. Kılıçdaroğlu bunun için Antalya’da kendilerine “Demokrasi Hareketi” adını veren bir ekip kurdu. Bu grup, özellikle Romanların yoğun olarak yaşadığı Zeytinköy’de 1700 kişiyi İl Başkanı’ndan habersiz üye yaptı.

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,681 µs