En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kayseri'de

23 Ocak 2012 16:00 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (ERUSAM) açılışını yaptı, tarihi Hunat camisini gezdi ve esnafı ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur ile birlikte Talas ilçesindeki eski Amerikan Koleji binasında kurulan ERUSAM'ın açılışını yaptı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, açılışta, Türk tarihi ve kültürünün önemine değinerek, stratejik araştırmaların gerekliliğine dikkati çekti.

ERUSAM Müdürü Prof. Dr. Metin Hülagü de merkezin faaliyetleri hakkında sunum yaparak, merkezde yürütülen faaliyetler, merkezin amacı ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

Rektör Keleştemur, Bakan Davutoğlu'na Abdulhamid döneminin siyasi, sosyolojik ve ekonomik özelliklerini anlatan ''Devr-i Hamit'' isimli kitabı hediye etti.

Bakan Davutoğlu, açılışın ardından Hunat Camisini gezdi. Cami önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Davutoğlu'na halk yoğun ilgi gösterdi.

Esnafı da ziyaret eden Davutoğlu, sucuk-pastırma satan bir işyerinde pastırma çeşitleri hakkında bilgi aldı. Pastırmanın tadına Bakan Davutoğlu, satırla pastırma doğramaya çalıştı.

Vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Davutoğlu, yolda karşılaştığı Bank Asya Birinci Lig takımlarından Kayseri Erciyesspor'un amigosu Recai Kahraman'dan takımın durumu hakkında bilgi aldı.

Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs