En Sıcak Konular

CHP’de Gemlik sürprizi soruşturması

23 Ocak 2012 14:37 tsi
Gemlik'te CHP’nin 12 üyesi olmasına rağmen CHP’li adayın 11’e karşı 12 oyla belediye başkanlığı koltuğunu AK Partili adaya kaptırması, parti yönetimini harekete geçirdi.

Bursa'nın Gemlik İlçesi’ndeki belediye başkanlığı seçimleri CHP’de krize neden oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Belediye Meclisi’nde CHP’li 12 üye olmasına rağmen, CHP’li adayın 11’e karşı 12 oyla belediye başkanlığı koltuğunu AK Partili adaya kaptırmasıyla ilgili inceleme başlattı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Gemlik’te incelemelerde bulunurken, Genel Merkez de AK Partili adaya oy veren CHP’liyi bulmak üzere Bursa milletvekillerini görevlendirdi. Konu bugün yapılacak MYK toplantısında da masaya yatırılacak. Öte yandan seçim sonuçları nedeniyle Gemlik’te 22 CHP’li üyesi de partiden istifa etti. CHP’yi karıştıran seçimlere Gemlik Belediyesi’nin resmi internet sitesinde de yer verildi. Yapılan olaylı seçim Belediye’nin internet sitesinde şöyle anlatıldı:

Seçim heyecanı belediyenin sitesinde “Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in (CHP) yolsuzluk soruşturmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından AK Partili Refik Yılmaz’ın Başkanvekili seçildiği 17 Mart 2011 tarihli toplantıyı yok sayan mahkeme kararı gereği 19 Ocak 2012’de başkanvekilliği seçimi yapıldı. AK Parti adına Refik Yılmaz’ın, CHP adına Necdet Ersoy’un, MHP adına da Suat Laçinok’un yarıştığı seçimlerde ipi bir kez daha Refik Yılmaz göğüsledi. MHP’li Ömer Kahraman’ın mazeret belirterek katılmadığı toplantıyı, meclis birinci başkanvekili Fikret Çolaoğlu yönetti. Üçte iki çoğunluk oyu olan 18 oyun arandığı ilk iki turda CHP adayı Necdet Ersoy’a 12, Refik Yılmaz’a 11 ve Suat Laçinok’a 1 oy çıktı. Salt çoğunluğun yani 14 oyun arandığı 3. turda da sonuç değişmedi. En çok oyu alacak olanın kazanacağı 4. tur öncesinde MHP adayı Suat Laçinok çekildi ve partilileriyle birlikte salonu terk etti. 4. tur oylamada CHP’lileri şok eden AK Partilileri de yeniden zirveye çıkartan gelişme yaşandı. CHP içinden bir meclis üyesi 12-11 CHP lehinde giden seçimleri AK Parti yönünde değiştirdi. Refik Yılmaz, 4 gün aradan sonra yeniden Gemlik’in Belediye Başkanvekili oldu.”

Kurultay kararını önce gençler aldı

CHP Genel Merkez Gençlik Kolları, ilk Merkez Yönetim Kurulu toplantısını yaparak görev bölümü yaptı ve kurultay kararı aldı. Gençlik Kolları Genel Başkan Barbaros Dinçer’in başkanlığında yapılan toplantıda üyelerin görev alanları belirlendi, bundan sonra izlenecek yol haritasının, çalışma ilkelerinin ortaya konulması açısından bir manifesto hazırlanması karara bağlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir illeri, Genel Başkan Barbaros Dinçer’e bağlandı.

STAR GAZETESİ

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs