En Sıcak Konular

Keskin DP'den CHP'ye geçti

20 Haziran 2007 13:03 tsi
DP Hakkari 2. sıra milletvekili adaylığından çekilen Abdurahman Keskin CHP'ye katıldı

Demokrat Parti (DP) Hakkari 2. sıra milletvekili adaylığından bir süre önce çekilen Abdurahman Keskin, çok sayıdaki aşiret mensubuyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarına katıldı.

Slehi Aşireti lideri Abdurrahman Keskin, DP Hakkari 2. sıra milletvekilliği adaylığından çekildikten sonra düzenlenen bir törenle CHP'ye katıldı. Bir grup aşiret mensubuyla birlikte CHP'nin Bulvar Caddesi üzerindeki seçim bürosuna giden Keskin'i, CHP Hakkari 1. sıra milletvekili adayı Hamit Atlı ve partililer alkışlarla karşıladı. Burada bir konuşma yapan Keskin, siyasi yaşamında her zaman aday olarak politika yaptığını, bugün ise bir yakınını, akrabasını ve Hakkari'nin yüksek okul mezunu bir evladını desteklemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Hamit Atlı ile ilkokul sıralarında iken CHP'yle tanıştıklarını ifade eden Keskin, "CHP'li olarak büyüdük. Daha sonra da Doğu Anadolu'nun geleneksel siyasi yapısından dolayı bazen parti ve makam değişikliği oldu. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Eğer partiler olmazsa demokrasi olmaz. Biz geçmişten bugüne kadar ağa, şeyh ve saygıdeğer aileleri milletvekili yaparak Meclis'e göndermişiz. Ancak devletin pastasından Hakkari halkına gereği kadar koparmayı beceren bir milletvekili gönderememişiz. Hakkari halkı, devletin verdiği bütün külfetleri noksansız yerine getirmiştir. Ancak devletin vermesi gereken nimetlerinden yararlanamamıştır. Bugün bizim yarışımız Hamit Atlı'yı Ankara'ya göndererek, devletin vatandaşı için tahsis ettiği pastadan belli ölçüde pay koparıp getirmektir" dedi.

Hamit Atlı ise, aralarına katılan Abdurahman Keskin'e teşekkür etti. Merhum avukat Cumhur Keskin'den sonra Hakkari'den Meclis'e kimsenin gitmediğini hatırlatan Atlı, "TBMM'ye hep Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova'dan seçtiğimiz vekiller gitti. Lütfen, sizden isteğim odur ki bu sefer Hakkarili birini gönderin. Konuşabileceğiniz, danışabileceğiniz ve size hizmet edebilecek birini gönderin" diye konuştu.

 



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs