En Sıcak Konular

Kuzey Irak'tan Uludere taziyesi

23 Ocak 2012 12:04 tsi
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel parlamentoda yer alan partilerin milletvekilleri, Uludere'de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Şırnak'a geldi.

Silopi ilçesi yakınındaki Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak'a gelen, parlamentodaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), İslami Birliği, İslami Hareket, Goran Hareketi ve Sosyal Demokrat Partisi üyesi üçü kadın, 9 milletvekilinden oluşan heyet, Şırnak'ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş ile görüştü.

Burada heyet adına açıklama yapan KDP Milletvekili Sebah Beytullah, Parlamento Başkanı Dr. Kemal Kerküki'yi temsilen parlamentodaki 9 milletvekilinden oluşan heyetle, olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için geldiklerini söyledi.

Beytullah, Şırnak'a gelirken hiç bir engelle karşılaşmadıklarını ifade ederek, kendilerine bu ziyaret için her türlü kolaylığı sağlayan Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız'a teşekkür ettiklerini belirtti.

Bu ziyaretin aynı zamanda parlamentoyu temsilen gerçekleştirilen ilk taziye ziyareti olduğuna dikkati çeken Beytullah, ''Meydana gelen olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için geldik. İnşallah bu hadise, bu musibet son olur'' dedi.

Şırnak TSO Başkanı Geliş de bu ziyaretin akrabalık bağlarının bir tescili olduğunu söyledi.

Heyetin, taziye ziyaretinde bulunmak üzere gelmelerinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Geliş, ''Bizim bölgenin örf ve adetlerine göre yaslarda bütünleşmemiz lazım. Irak tarafından daha önce son derece geniş kitleler taziye dilemek için gelmişti. Ancak parlamentoyu temsilen ilk kez geliyorlar. Bu da yöre halkı ve taziye sahiplerinde son derece önemli bir hava yaratacaktır'' diye konuştu.

Heyet bugün, Şırnak Valisi Vahdettin Özkanı'ı makamında ziyaret ettikten sonra olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için Gülyazı Köyüne gidecek.


AA

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs