En Sıcak Konular

'Bize katırlar silah yüklü dediler'

23 Ocak 2012 11:17 tsi
'Bize katırlar silah yüklü dediler' Taraf gazetesine konuşan Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü'den Uludere olayı için önemli iddia.

Uluderelilerle görüşen Şırnak Valisi Özkan: Bize ‘katırlar silah yüklü’ duyumu geldi. Kontrol ettik ama silah yoktu.

Kuzey Irak sınırında 34 kişinin savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü Uludere katliamında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yakınlarını kaybeden ailelere, “Bize katırlar silah yüklü duyumu geldi. Olaydan sonra askerleri ben gönderdim kontrol için, katırlarda silah yoktu. Duyumun yalan olduğunu anladık” dedi. Özkan, olayın meydana geldiği 28 Aralık 2011 tarihli 17.00-21.00 saatleri arasındaki Heron görüntülerinin hâlâ Genelkurmay tarafından incelendiğini ve olayın üç ay içinde çözüleceğini söyledi.


Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 34 kişinin öldürüldüğü olaydan sonra yakınlarını kaybeden aileler ile yemekte biraraya geldi. Valilik Konutu’ndaki yemeğe katılan aileler, bombalı saldırıyla ilgili cevap alamadıkları soruları Vali Özkan’a yöneltti. Yemeğin ardından Taraf ’a konuşan Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, valinin olaya ilişkin önemli değerlendirmeler yaptığını söyledi. Hükümetin vereceği belirtilen tazminatı gündeme bile getirmediklerini çünkü kendilerinin para değil adalet istediklerini aktaran Encü’ye göre Vali Özkan’a en çok “Bu olay hâlâ neden aydınlatılmıyor” sorusu yöneltildi.

Alay’dan üste kadar gidiyorsa uzar Valinin kendilerini kabul etmesinin ve içtenlikle yaklaşmasının sevindirici olduğunu belirten Encü’nün aktardıklarına göre, Özkan’a yöneltilen sorular ve verdiği yanıtlar şöyle: Köylüler: 28 aralıkta yaşanan olay neden hala aydınlatılmadı? Vali Özkan: Bu olay sandığınız kadar küçük bir olay değil ki hemen ortaya çıksın.

Taraf



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,057 µs