En Sıcak Konular

Futbolda tarihi gün

23 Ocak 2012 08:52 tsi
Şike ve teşvik eylemine karışan kulüplere sadece bu sezon için küme düşme yerine puan silme ve ağır para cezaları öngören teklifi incelemesi için UEFA’ya gönderen Futbol Federasyonu bugün gelecek yanıta göre yol haritasını belirleyecek.

Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında perşembe günü yapılan toplantıda alınan karar gereği disiplin talimatının 58. maddesini bir defaya mahsus “by-pass” etme projesine UEFA’nın vereceği yanıt bugün belli olacak.

Söz konusu toplantıda şike ve teşvik eylemine karışan kulüplere sadece bu sezon uygulanmak üzere küme düşme yerine puan silme ve ağır para cezaları öngören teklifi UEFA’nın onayına sunan Futbol Federasyonu, bugün gelecek yanıta göre 26 Ocak’taki olağanüstü genel kurulun yol haritasını belirleyecek.

Onay gelmesi şart

Cuma günü UEFA’ya bir yazı gönderen Futbol Federasyonu, şu üç soruya yanıt istedi:

26 Ocak’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda şike ve teşvik eylemlerine verilecek cezalar konusunda karar alınacak.

1) UEFA’nın görüşü nedir? Sadece bir defaya mahsus olmak üzere disiplin talimatının 58. maddesi yerine kulüplere puan silme, para cezası, Avrupa kupalarından men, kişilere ise hak mahrumiyeti cezası uygulaması yapılacak. Yaptırımlar UEFA’ya uygun mu?

2) Genel kurulda bu kararların alınması durumunda, eyleme adı karışan takımlar ile Türk milli takımlarına herhangi bir ceza verilmesi söz konusu mu?

3) UEFA yetkilileri ile Nyon ve S.Peterburg’da çarşamba günü yapılan görüşmeler sırasında çerçevesi çizilen uygulamalara olumsuz bir yanıt gelmesinin beklenmediğini ifade eden federasyon yetkilileri, alınacak garantinin ardından benimsenen kararların genel kurulda görüşüleceğini kaydetti.

3 seçenek gündemde

26 Ocak’taki olağanüstü genel kurula sunulacak önergenin görüşülmesi ve oylanması sonrası üç seçenek gündeme gelecek. Genel kurul 58. maddenin “by-pass” edilmesini onaylar ise yeni kurallar doğrultusunda disiplin işlemleri hızlandırılacak ve mart ayı sonuna kadar cezalar belirlenecek. Genel kurul önergeyi kabul etmez ise halen yürürlükte olan 58. madde aynen uygulanacak. Disiplin soruşturması sonunda şike ve teşvik eylemine karışanlar ile girişimde bulunduğu saptananlar ayrım gözetilmeksizin küme düşürülecek. Genel kurulda ikinci bir önerge gündeme getirilip benimsenirse içeriğine göre UEFA devreye girecek.

Bu önerge UEFA’nın kırmızı çizgilerini aşar nitelikte olursa, hem TFF hem de eyleme adı karışan kulüplerle ilgili UEFA disiplin incelemesi başlatacak.

Yeni 58 gelecek sezona

Disiplin Talimatı’nın “Müsabaka sonucu etkileme” başlıklı 58. maddesinin içeriğinin 2012-13 sezonu öncesi değiştirileceği bildirildi. UEFA’nın da ağır bulduğu 58. madde, şike, teşvik ve bu eylemlerle ilgili girişimde bulunan kulüplere verilecek cezaları kademelendirecek. Eylemin ağırlığına göre para, puan silme ve küme düşürme cezaları sınıflandırılacak.

Bu cezalar her eylem için ayrı ayrı uygulanabileceği gibi gerekli görüldüğü durumlarda tümü birden uygulanabilecek.

Milliyet



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,380 µs