En Sıcak Konular

Çok sayıda 'kirli silah' kayıp

23 Ocak 2012 08:24 tsi
Çok sayıda 'kirli silah' kayıp Ergenekon, Balyoz darbe planı ve PKK’lılardan ele geçirilen eylem planlarında ortak hedef alan olan Karadeniz Bölgesi’nde kuşku uyandıran bir gelişme yaşandı.

Artvin’de Jandarma’nın adli emanetine bırakılan 14 silah kayıplara karıştı. Silahların terör örgütleri ve derin yapılanmaların hedefleri arasında bulunan Karadeniz’de kaybolması savcıyı olası provokasyonlara karşı harekete geçirdi.

Ergenekon, Balyoz darbe planı ve PKK’lılardan ele geçirilen eylem planlarında ortak hedef alan olan Karadeniz Bölgesi’nde kuşku uyandıran bir gelişme yaşandı. Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı’nın Adli Emanetinde bulunan 14 silah kayboldu. Yasadışı terör örgütlerinin özellikle Karadeniz’de eylem hazırlığında olduğu bir dönemde silahların kaybolması endişe yarattı.

Akla gelen ürkütücü ihtimaller

Silahların ne zaman kaybolduğu tespit edilemezken, gizlenen durum Cumhuriyet Savcılığı’nın 18 Ocak 2012’de yaptığı sayımla ortaya çıktı. Silahların Temmuz 2011’de Personel Lojistik Astsubayı tarafından teslim alındığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı kayıp silahlarla ilgili inceleme başlattı. Kontrol dışına çıkan bu silahlarla yeni suçların işlenmesinde kullanılması akla gelen en güçlü ihtimaller arasında. Çünkü Artvin, Trabzon ve çevreleri terör örgütü PKK başta olmak üzere, bir çok yasadışı örgütün ilgi alanında bulunuyor. Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayeti öncesinde Karadeniz Bölgesindeki Jandarma İstihbaratın yoğun çalışma yaptığı tespit edilmişti. Her iki olayda da Karadeniz bölgesindeki özellikle internet cafelerin müdavimi gençler seçilmişti.

PKK da Karadeniz’i hedef seçti

Balyoz Darbe Planı’nın önemli ayaklarından biri olan “Orak Planı”nda da, “Karadeniz insanı silaha düşkün, çabuk sinirlenen, aceleci, inatçı ve provokasyona açık yapısıyla tanınmaktadır” değerlendirmesi yapılıyordu. Bölgedeki gençlerin azınlıklara yönelik faaliyetlerde etkin şekilde kullanılması öngörülen planda, eylemlerin ülke geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor. Öte yandan aynı planda yer alan Rahip Santoro birkaç yıl sonra öldürülmüştü. Kastamonu Ilgaz’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna saldırarak bir polisi şehit eden teröristlerin geride bıraktığı çantalarından da Karadeniz’e yönelik eylem planları çıkmıştı. Karadeniz Bölgesine sızmaya çalışan bir grup terör örgütü üyesinin üzerlerinde askeri kıyafetler bulunduğu, bu şekilde belirlenen hedeflere rahatlıkla eylem yapmayı planladıkları belirlenmişti.

star

Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs