En Sıcak Konular

'Dışişleri konferanslarını Erciyes'te yapabiliriz'

22 Ocak 2012 17:22 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erciyes Kayak Merkezi projesinin uluslararası düzeyde önemine işaret ederek, "Erciyes, Davos'tan daha iyi olur. Burada izlediğimiz ve dinlediğimiz projelerle Erciyes dünya çapında merkez olacak konumdu. Burada dışişleri



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri ziyaretinin ikinci gününü Erciyes'te geçirdi. Bakan, burada yapılan yatırımlar ve hayata geçirilen projelerle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den bilgi aldı. Davutoğlu, daha sonra kaldığı otelden çıkarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte kayak pistinin bulunduğu alana gitti. Burada, Yıldız ile birlikte kar motoruna binen Davutoğlu, kayak pistinde tur attıktan sonra değerlendirmede bulundu.

Erciyes'in çok iyi bir kayak merkezi olduğunu aktaran Davutoğlu, oğlunun yaptığı kardan adamla ilgili soruya da cevap verdi. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı konutu bahçesine oğlunun kardan adam yaparak Fenerbahçe forması giydirdiğini ifade etti. Kendisinin de Fenerbahçeli olduğunu anlatan Davutoğlu, "Burada kardan adam yaparız başka bir takımın formasını da giydirebiliriz." dedi. Taner Yıldız da burada yapılacak kardan adama ise Kayserispor forması giydireceklerini dile getirdi.

'Kar motorunu kullanmakta zorluk çektiniz mi?' sorusu üzerine Davutoğlu, "Finlandiya'da Dışişleri Bakanları Toplantısı olmuştu. Orada dışişleri bakanları arasında küçük bir yarış da yapılmıştı. O nedenle kullanmasını biliyorum. Zor olmadı." diye cevaplandırdı.

Davutoğlu, gazetecilerin, Erciyes, Davos gibi uluslararası bir merkez olabilir mi? Sorusu üzerine de "Davos'tan daha iyisi olur inşallah. Bugün izlediğimiz, dinlediğimiz proje ile Erciyes dünya çapında bir merkez olacak. Uluslararası konferansları, enerji konferansları, dışişleri ile ilgili konferansları burada yapabiliriz." diye ifade etti.

"DÜNYAYI DOLAŞIYORUM EVDEKİ KONYA YEMEKLERİNİN LEZZETİ BAŞKA"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyada birçok ülkeye gittiğini ifade ederek, "Ancak buradaki yemekler, evde eşimin yaptığı yemeklerin yerini tutmuyor. Konya yemekleri daha lezzetlidir." dedi.

Kayak merkezinde piknik yapan bir aile ile sohbet eden Davutoğlu ve Yıldız, burada kendisine ikram edilen çayı yudumladılar ve pasta ile katmerden yediler. Taner yıldız, katmer ve pastayı evde mi yoksa satın mı aldığını ailenin hanımına sordu. Aldığı cevap ise, evde yapılmadığı yönünde olunca Bakan Yıldız, durumu Davutoğlu'na anlattı. Aile reisi, genelde satın aldıklarını söyledi ve Yıldız, evde yapılan yemeklerin yerini hiçbir şeyin alamayacağını ifade etti. Davutoğlu, araya girerek, eşinin yemeklerinin çok lezzetli olduğunu anlattı.

Davutoğlu, "Hanımların yaptığı, evdeki yemeklerin yerini, lezzetini hiçbir şey tutmaz. Bütün dünyayı dolaştım. Ben yurt dışından geldiğimde eşim benim sevdiğim Konya yemekleri yapar. Dünyadaki en iyi lokantadan çok iyidir Konya yemeği. Konya yemeğini yiyorum." diye konuştu.

Bakan Davutoğlu ve Taner Yıldız, daha sonra Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan ve hizmete giren telesiyej ile dağın 3 bin 200 metre yüksekliğine kadar çıktı. Davutoğlu, Yıldız ile birlikte 8 kişilik kondola birlikte bindiler.

(CİHAN)


Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,796 µs