En Sıcak Konular

'Türkiye'ye 'hasta adam' diyorlardı, şimdi...'

22 Ocak 2012 15:47 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'ye geçmişte ''hasta adam'' diyenlerin, şimdi ''usta adam'' demeye başladığını söyledi.



Tanrıverdi, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik olarak son derece iyi durumda olduğunu ve dünyada imrenilerek bakılan bir ülke olduğunu ifade etti.

Avrupa'da yaşanan kriz dolayısıyla Yunanistan ve İtalya'nın çöktüğünü, bir çok ülkenin de büyük zorluklar yaşadığını ve IMF ile anlaşma yapmak zorunda kaldıklarına işaret eden Tanrıverdi, bu kriz ortamında Türkiye'nin ise kendi ayaklarının üzerinde durduruğunu söyledi.

Tanrıverdi, AK Parti iktidarı ile geçmişte 70 cente muhtaç bir Türkiye'den bugün eser kalmadığını, artık bugün IMF ile borç alma ilişkisini kesmiş bir Türkiye bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Türkiye'ye 'hasta adam' diyorlardı, şimdi 'usta adam' diyorlar. Elbette daha yapacağımız önemli işlerimiz var. Kim ne derse desin, biz yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok hizmete devam diyoruz. Dört iktidar döneminde, dört bakan değişti, politikalar değişmedi. Bu, istikrar var demektir. Biz istikrardan yanayız. Bu istikrar, güçlü ekonomiyi meydana getirmiştir. Yardım alan değil, yardım eden konumuna geldik.''

-''Gerçek demokrasiyle sıfır sorun''-

Türkiye'nin bugün yaşadığı bir çok sorunun temelinde demokrasi sorunu yattığını belirten Tanrıverdi, bu sorunların çözümü için Türkiye'nin ileri demokrasi ile buluşmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Tanrıverdi, Türkiye'nin demokrasi alanında da önemli adamlar attığını, ancak bunları yeterli görmediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'de artık, gizli bir şey kalmadı, her şey şeffaflaştı. Türkiye'nin uzlaşıyı yakalaması ve ileri demokrasi ile buluşması gerekiyor.

Bugün etnik grupları, inanç gruplarıyla ilgili, ekonomiyle ilgili sorunlar ve terörden şikayet ediyorsak, bu kimi sorunların altında demokrasi açığı ya da boşluğunun olduğunu görüyoruz. Gerçek demokrasi ile sıfır soruna ulaşmış olacağız. İnşallah 2012 yılını aşmadan anayasa değişikliğini yapacağız.''

Esnaf ve sanatkarlardan Anayasa'ya ilişkin önerilerini beklediklerini de dile getiren Tanrıverdi, ''Türkiye artık eski Türkiye değil, bunu milletimiz sağladı'' dedi.

Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,878 µs