En Sıcak Konular

Hulki Cevizoğlu bağımsız adaylığını anlattı

20 Haziran 2007 11:06 tsi
Ankara 1.bölgeden aday olan Hulki Cevizoğlu, köşe yazısında okurlarına "Sevgili yurttaşlarım" diye seslenerek bağımsız adaylığı hakkında bilgi verdi. Cevizoğlu okurlarına oy pusulasındaki yerini dahi tarif etti.

Hulki Cevizoğlu'nun köşe yazısı:

BAĞIMSIZ ADAYLIĞIM HAKKINDA GERÇEKLER...

22 Temmuz genel seçimleri yaklaşırken, sizlerden gelen destek giderek artıyor. Çok teşekkür ediyorum.
Bu arada, bazı vatandaşlarımızın merak ettiği ya da bilmediği noktaları da öğreniyor ve bunları yanıtlamaya çalışıyorum.
Sevgili yurttaşlarım.. (Artık, “izleyicilerim, okurlarım” yerine “yurttaşlarım” diyebilirim!..) Tekraren söylüyorum. Biliyorsunuz, Ankara 1. Bölgeden “bağımsız” milletvekili adayı olarak seçime giriyorum. (Bana oy verebileceğiniz Ankara 1. Bölge: Çankaya, Bala, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar.)

BAĞIMSIZLAR İÇİNDE 4. SIRADAYIM

Dün (18 Haziran) YSK Ankara İl Seçim Kurulu’nda bağımsız milletvekili adayları, oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kura çekti.
Ben, 4. (dördüncü) sıradayım.
Bu, şu demek. Yukarıda saydığım bölgelerde oturup da bana oy vermek isteyen sevgili yurttaşlarımız, oy pusulasında siyasi partilerin hemen altında yer alacak bağımsız adaylar içinde 4. sırada benim adımın (Pusulada “Mustafa Hulki CEVİZOĞLU” olarak yazacak) altındaki kutucuğa “Evet” mührünü basacak.
Yine, “Allah utandırmasın” diyerek 22 Temmuz’da büyük desteğinizi bekliyorum.

HERKESE İLETECEĞİNİZ GERÇEKLER..

Merak ettiğiniz konuları soru-yanıt biçimine çevirerek açıklamak istiyorum.
Soru: Seçilirseniz mecliste nasıl bir hareket içinde olacaksınız? Katkınız nasıl olacak?
Yanıtım: Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tam bağımsız Türkiye” ideali için çalışacağım. Diğerleri “tam bağımsızlığı” savunmuyor ve “Artık devir değişti” diyor. Bunlara da inat, bu çizgiyi hep birlikte koruyacağız ve Türkiye’yi Atatürk’ün hedef gösterdiği “çağdaş uygarlık” düzeyine çıkaracağız.
Soru: Sizin çizginizde olan hiç bir parti adaylık teklifi yapmadı mı?
Yanıtım: Hayır, hiç bir parti bana adaylık teklifi yapmadı. Hatta, benim girişimlerime verdikleri yanıt “Hayır, istemiyoruz” oldu!.. Ama ben yine de, küsmeden, kızmadan; AKP’ye karşı CHP ve MHP’yi kendi bölgemin dışında destekliyorum. Çağırırlarsa mitinglerine de gider, o bölgelerde onlara oy isterim. Onlar da beni Ankara 1. Bölgede desteklesinler.
Soru: Sizin gibi özünde Türk olup, dışa bağımlı hale gelmememiz gerektiğini düşünen bir lider maalesef yok. Oyumu size vermek istiyorum. Fakat bu nasıl olacak bilmiyorum, İstanbul’dan size oy verebiliyor muyuz?
Yanıtım: Hayır ne İstanbul’dan ne de başka bir yerden bana oy veremiyorsunuz. Yalnızca Ankara 1. Bölgede (bunları yukarıda saydım) oturanlar bana oy verebiliyor. O yüzden buralardaki dostlarınıza, bana oy vermeleri için çağrıda bulunabilirsiniz.
Soru: Sadece CHP ve MHP’nin tabanından oy alacaksınız. Onların oyu azalmayacak mı?
Yanıtım: Hayır azalmayacak. Çünkü, benim aday olduğum Ankara 1. Bölgenin dışında tüm Türkiye’de 42 milyona yakın seçmen var. Benim bölgemin dışındaki oyların tamamı CHP ve MHP’ye helali hoş olsun. Bu 42 milyon oyu alsınlar. Ben de onları -benim bölgemin dışında- destekliyorum. AKP’den kesinlikle kurtulmak gereki-yor. Kimse bahane aramasın... Ayrıca ben, seçime girmeyen ya da barajı geçemeyecek tüm partilerimize oy verme niyetinde olanların da oylarına talibim. Onlar da bana bu sözü veriyorlar. Yani, “Hem sağı hem solu, ama mutlaka Mustafa Kemal’in yolu” di-yerek her kesimin oylarına talibim.
Soru: Cumhuriyetimiz üzerindeki tehlike için ne düşünüyorsunuz?
Yanıtım: 22 Temmuz’dan sonra da bu tehlike giderek artacak. Bizler, milyonlar Çankaya’ya Atatürk’ün koltuğuna bir “AKP’li ya da o zihniyetteki biri oturmasın” istiyorduk. 22 Temmuz’dan sonra da isti-yoruz. Lütfen dikkat ediniz. “Erdoğan’ı Arınç’ı ve Gül’ü istemezken”, 22 Temmuz’dan sonra Çankaya’ya “Bir başka AKP’linin, örneğin Abdüllatif Şener’in, vb..’nin oturmasına da izin vermeyelim.” Kimsenin oyununa gelmeyelim..
Sorulara daha geniş yanıt vermek için, diğer medyanın da bizim sesimize kulak vermesini bekliyoruz. Ne dersiniz, boşuna bir bekleme mi bu?
O yüzden lütfen bunları, elektronik ortamı da kullanarak herkese iletiniz..

yeniçağ



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs