En Sıcak Konular

Komşu davet etti, Başbakan misafir oldu

22 Ocak 2012 09:36 tsi
Hafta sonunu İstanbul'da geçiren Başbakan Erdoğan komşularını kıramadı evlerine misafir oldu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan dün Karacaahmet 1 Mezarlığı'nda anne ve babasının kabirlerini ziyaret ettikten sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Burada tedavi gören bir yakınının yanında yaklaşık bir saat kalan Erdoğan Kısıklı'daki evinin yakınında aracını durdurarak otobüs durağından kendisine el sallayan Tülin Horasan'ı yanına çağırdı. Başbakan uygunsa kendisini ve ailesini ziyaret etmek istediğini söyledi. Erdoğan'ın teklifi ile şoke olan emekli muhasebeci hemen koruma aracına alındı. Yaşadığı şaşkınlık nedeniyle bir süre evinin yerini hatırlamayan kadına korumalar yardımcı oldu. Başbakan Erdoğan, Horasan'ın annesi Fatma Horasan ile birlikte yaşadığı eve konuk olarak yaklaşık 45 dakika kaldı. Horasanlar'la çay içip sohbet etti.

'UNUTULMAZ BİR ŞEY'

Horasan ziyareti gazetecilere şöyle anlattı: "Referandumda davet etmiştim, 'Vaktim olursa niye gelmeyeyim' demişti. Ben de her zaman Başbakan'a el sallarım. Bir baktım geçiyor, el salladım. Aniden durdu. Benim için korkunç bir sürpriz, dilimin uyuştuğunu hissettim. Türkiye'nin Başbakanının benim evime gelmesi büyük bir onur. Bir de babamı yeni kaybettim. 2 Aralık'ta. Babam rahmetli diyordu ki 'Gelir ama bu kadar konvoyu eve nasıl sığacak.' Rahmetli, kendisi göremedi ama şu anda hissediyordur. Ben de şoke oldum. Mütevazı bir kişilikle geldi evime çayımı içti. El sallamamın sebebi, güzel şeyler yapıyor ülkem için. Çay ve bisküvi ikram ettik. Biraz da mahcup oldum. Dedim ki 'Neden habersiz geldiniz Başbakanım. Çünkü biz Türk ananelerine göre evimize konuk gelenlere ikram yapmak isteriz'."

Horasan, Başbakan Erdoğan'ın daha önce de kendisini arayarak hatırını sorduğunu belirterek, "Bu benim için unutulmaz bir şey" diye konuştu.

İlk durağı annesi ile babasının kabri oldu

HAFTA sonunu İstanbul'da geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan, makam aracıyla dün saat 13.30'da Üsküdar'daki evinden ayrılarak, Karacahmet Mezarlığı'ndaki annesi Tenzile ile babası Ahmet Erdoğan'ın mezarlarını ziyaret etti.

Anne babasının kabrinde dua eden Erdoğan, mezarlıkta 15 dakika kaldı. Daha sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden ve burada bir yakınını ziyaret ettiği öğrenilen Başbakan Erdoğan, hastanede tedavi gören diğer hastalarla da ilgilendi. 1.5 saatlik hastane ziyaretinin ardından hastaneden ayrılışı sırasında vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

haberturk

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs