En Sıcak Konular

Fransa'da Ermeni teklifi protestosu

21 Ocak 2012 13:00 tsi
Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin senatoda reddedilmesi için Türkler, Fransa'nın başkenti Paris'te toplandı.

Fransa ve diğer birçok Avrupa ülkesinde yaşayan binlerce Türk, bu sabahtan itibaren Denfert Rochereau meydanında bir araya geldi.

Fransız Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği sözcüsü Hikmet Türk, "bugün Paris'te 35 bin kişinin toplanmasını beklediklerini" söyledi.

Türk, "Aslında bu yasa teklifini getiren Sarkozy'ye teşekkür ediyoruz. Sarkozy Fransa'da 5 yıl hiçbir şey yapmadı ama en azından bu yasa teklifiyle buradaki Türkleri birleştirmeyi başardı. Bu yüzden ona teşekkür borçluyuz" dedi.

Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Demir Önger ise, "50 yıldır Fransa'dayım. Bu kadar Türkü bir arada görmedim. Türkler ilk defa kendilerine yapılan bir haksızlığı bu kadar yüksek sesle ve geniş çaplı protesto etme şansına sahip oldular" diye konuştu. Önger, yasa teklifinin Fransa Cumhuriyeti ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, " Biz Türk ve Ermeni halklarının dostluğundan ve barışından yanayız. Bu yasa teklifi Fransa'nın savunduğu bütün değerlere aykırı" dedi.

Fransa Trabzonlular Birliği Başkanı Cumhur Bülent de "Beklenmemiş büyüklükte bir kitleyle meydanı doldurduk" ifadesini kullandı. Güvenliği Fransız polisinin yanı sıra, kendilerinin sağladığını kaydeden Bülent, "Üst düzeyde güvenlik tedbiri aldık. Bu kadar çok Türkü Paris'te toplamaktan ve görmekten mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Gösterinin yapıldığı bölgede Fransız polisi sıkı güvenlik önlemleri aldı. Türk derneklerinin kendi aralarından seçtiği yaklaşık 500 kişi de göstericilerin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapıyor.

A.A.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,350 µs