En Sıcak Konular

Erdoğan, halka CHP'yi şikayet etti

20 Haziran 2007 10:03 tsi
Erdoğan, halka CHP'yi şikayet etti Iğdır'da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka CHP'yi şikayet etti: "CHP'nin adında cumhuriyet var ama cumhura en saygısız parti"

Iğdır'da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz meydanlara yalan söylemeye, aldanmaya ve aldatmaya gelmedik. Bunu bu güne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız" dedi.

Iğdır'a gelişinde katıldığı açılış programı sonrasında Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki miting alanına geçen Başbakan Erdoğan, burada halka hitap etti. Kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Biz meydanlara yalan söylemeye, aldanmaya ve aldatmaya gelmedik. Bunu bu güne kadar yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Biz Iğdır'da eğitim, sağlık, emniyet ve adalet konusunda hizmetleri tamamladık. Biz diğer siyasiler gibi seçimden seçime, seçmenin halini soranlardan değiliz. Biz Iğdır'a geçen yıl Temmuz ayında da gelmiştik, şimdi de buradayız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Biz gittiğimiz her yerde söylüyoruz; bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Bunların üçü de tehlikelidir. Biz diyoruz ki, bu ülke doğusuyla, güneydoğusuyla 780 bin kilometrekare hepimizindir. Biz herkesi seviyoruz. Biz, Yaradan'dan ötürü yaradılanı seviyoruz. Biz Ankara'ya, Konya'ya, Muğla'ya ne kadar yakınsak Iğdır'a da o kadar yakınız. Bizim anlayışımız tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlettir. Bu dörtlüğü hiç unutmayacağız. Biz Türkiye'nin her tarafına yüzümüzün akıyla gidiyoruz. Iğdır'da Cumhuriyet döneminde bin 22 olan dersliğe bizim dönemimizde 477 derslik eklenmiştir. 2002 yılında okuma yazma oranı yüzde 85 olan Iğdır'da bugün yüzde 95 olmuştur. Okul öncesi eğitim yüzde 24 iken, bugün yine iki katına yüzde 48'e çıkmıştır. Iğdır'a fen lisesi bizim zamanımızda yapılmıştır.

Bizden önce de bilgisayar vardı. Çocuklarımız neden bilgisayar bilmiyorlardı? Biz bilişim sınıfları yaptık, çocuklarımızı bilgisayarla tanıştırdık. ADSL hızlı internet getirdik, bütün çocuklarımız bu konuda kendini yetiştiriyor. İlköğretimde okuyan erkek öğrenci başına 18, kız öğrenci için 24 YTL para vermeye başladık. Bu lise öğrencilerinde erkek öğrenci için 28, kız öğrenciler için 39 YTL'dir. Bizim amacımız cehaletle mücadeledir. Bunu başaracağız. Bizim hükümetimiz Ankara'da kapalı kapılar ardında olan bir hükümet değildir" şeklinde konuştu.

"IĞDIR'A ÇOK HİZMET ETTİK"

Iğdır'a çok hizmet yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Iğdır Devlet Hastanesi bölge hastanesi konumundadır. Tuzluca'ya da biz hastane yaptık. Yine bizim dönemimizde SSK hastaneleriyle devlet hastaneleri birleşti. İşçi istediği hastanede muayene olabilme şansını yakaladı. Bugün üniversite hastanelerini de vatandaşımızın hizmetine sunduk. Artık memur işçi istediği hastanede gidip tedavi olabilecek. Bizden önce 22 bankayı batırdılar. Bunun ülkeye bedeli 40 milyar dolar oldu. Bu yatırıma dönüştürülmüş olsaydı, ülkemiz bugün çok daha değişik konumda olurdu. Bu 22 banka fona devredildi. Bizim dönemimizde bir tek banka bile fona devredilmemiştir. Bizden önce ANAP-DSP-MHP vardı. Halk Bankası'nın faizi yüzde 47 idi, şimdi 13'tür. Enflasyon tek rakamlı hanelere düşmüştür. Yine Iğdır'a Projesi ile 2 yıl içinde 37 trilyon destek vermişiz. Bu sizlere hizmet olarak gelmiştir. Bizim önümüzde artık Iğdır için Ünlendi Barajı'nın temeli var. Ünlendi Barajı'nın temelinin atılıp hayata geçirilmesiyle Iğdır'da çok şey değişecek. Ağrı Dağı'nı milli park ilan ettik. Bundan sonra orada bulunan kardan yararlanmanın zamanı gelmiştir. Palandöken'de ne yatırım varsa, Erciyes'te, Uludağ'da ne yatırım varsa Ağrı Dağı'nda da o yatırım olacaktır. Bunun için proje çalışmalarımız devam ediyor. Artık Iğdır'a havaalanı yapma zamanı gelmiştir. Biz söz verip yapmayanlardan olmayacağız. Iğdır'a havaalanı yapacağız. Nahçıvanlı kardeşlerimiz de gelsinler bu havaalanında istedikleri yerlere gitsinler. Yine bizim hizmetlerimizden önemlisi çocuklarımız okula başlarken kitaplarını masalarının üstüne
koyduk. Parasız kitap dağıttık. Iğdır'a bir yıl içerisinde 15 bin ton bedava kömür dağıttık. Tarım ve hayvancılığı destekleme konusunda 2003'e göre 10 kat daha fazla vatandaşımıza destek verdik."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçilmesin diye CHP Meclis'e gelmedi. Bir öğretmenin görevi okula gitmektir. Doktorun görevi, hastaneye gitmektir. Sizin seçtiğiniz milletvekillerinin görevi de Meclis'e gitmektir. Onlar görevlerini yapmadı. Biz de onları size şikayet ediyoruz. 22 Temmuz'da bunun hesabını siz sorun. Özal 263 millletvekilinin oyuyla, Demirel 244 milletvekilin oyuyla, Sezer'in kendisi 330 oyla cumhurbaşkanı oldu. 350 milletvekili oyu alan Abdullah kardeşim neden cumhurbaşkanı olmadı? Sizlere soruyorum. 330 mu fazla 350 mi? 1950'de Menderes 'Yeter söz milletindir' demişti. Şimdi biz de 'Yeter karar milletindir' diyoruz. CHP'nin adında cumhuriyet var ama cumhura en saygısız da CHP'dir" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz iktidar olduğumuzda üniversite öğrencisi 45 YTL burs alıyordu. Biz bunu 150 YTL'ye çıkardık. 39 üniversite kurduk, daha da kuracağız. Biz Türkiye'de her ilde bir üniversite olmasını istiyoruz. Üniversite olan illerde kalkınmışlık daha kolay olur düşüncesini taşıyoruz. Iğdır'a önümüzdeki yıl doğalgaz getireceğiz. Biz görevi devraldığımız zaman 9 ilde olan doğalgaz bugün 49 ile ulaştı. Milli gelirimiz 181 milyar dolarken 219 ekledik ve 400 milyar dolara çıkardık. Enflasyonu yüzde 30'lardan 9.7'lere,
tek haneli rakamlara düşürdük. Bizden önceki iktidarlar paranın önüne sıfır koyarken, biz 6 tane sıfırı paranın önünden attık. Bizi IMF ile bağlantısı var diye suçluyorlar. Onların IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu varken, bu borcu biz 8.7 milyar dolara düşürdük."

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda milletvekili adayları Ali Güner ile Yaşar Akkuş'u ellerinden tutarak tanıttı ve vatandaşlara karanfiller attı.

Erdoğan miting konuşmasının ardından AK Parti il binasına geçerek partililerle bir süre görüştü. Daha sonra Iğdır şehir stadyumuna parti otobüsüyle geçen Başbakan Erdoğan, buradan helikopterle Ağrı'ya geçti.

haber7

 



Bu haber 173 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs