En Sıcak Konular

Beyoğlu'nda 3 bina alev alev yandı

20 Ocak 2012 23:04 tsi
Beyoğlu'nda bitişik 3 binada yangın çıktı. Binalar alev alev yanarken elektrik hatlarındaki patlamalar büyük paniğe yol açtı.İtfaiyenin yaklaşık bir saatte kontrol altına aldığı yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Piyalepaşa Mahallesi Candan Sokak'ta bulunan bir gecekonduda saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Gecekondunun çatısında elektrik tellerinden başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Gecekonduyu tamamen saran alevler, bitişikteki 2 binaya da sıçradı. Kendilerine dışarı atan bina sakinleri, durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Olay yerine Şişli, Beyoğlu ve Fatih İtfaiyesi'nden ekipler sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yoğun trafik sebebiyle olay yerine ulaşmakta zorlandı.

Yangın adresine gönderilen polis ekipleri, büyük panik yaşayan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmakta güçlük çekti. Sokaktaki elektrik telleri yanarak yere düştü. Elektrik hatlarının kısa devre yaparak patlamaları mahalle halkına büyük korku yaşattı. Çevre güvenliği almaya çalışan polis ekipleri, evleri yanan vatandaşları sakinleştirmek için büyük çaba harcadı. Mahalle sakinleri geç geldiğini öne sürdüğü itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. İlk olarak yangının diğer binalara sıçramasını önleyen itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarını sürdürdü. Yanan binada bulunan mutfak tüplerinin patlama ihtimali vatandaşların korkusunu daha da artırdı. Alevlere teslim olan binalarda zaman zaman çökmeler meydana geldi. İtfaiye ekipleri, bitişikteki binaları kontrol ederek mahsur kalan olup olmadığını belirlemeye çalıştı.

BEDAŞ ekiplerinin olay yerine gelerek mahallenin elektriğini kesmesiyle patlamalar da son buldu. İtfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

cihan

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,877 µs