En Sıcak Konular

Kanada'dan İran'a bir yaptırım daha

20 Ocak 2012 21:47 tsi
Kanada, İran konusundaki yaptırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı, parasını transfer ederek ülkede yatırım yapmak üzere göçmenlik başvurusunda bulunan İran vatandaşlarının işlemlerini -imkansız- derecesinde zorlaştırdı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, İran konusunda halen devam etmekte olan kriz nedeniyle daha önce alınan yaptırım kararlarını hatırlatarak, İran vatandaşlarının başvurularının -çok sıkı inceleme-den geçirileceğini açıkladı.

Geçen Kasım ayında alınan karar gereğince, kaynağı İran olan tüm mali işlemlerin dondurulduğunu kaydeden Bakan Kenney, yatırımcı göçmen statüsü ile Kanada-ya yerleşmek isteyenlerin bakanlık hesabına yatırmak zorunda oldukları 800 bin Kanada Doları-nın transferinin de bu bağlamda yapılamayacağını bildirdi. Resmi birimlere de gönderilen bakan emri, sadece para transferini İran-dan ya da İran kaynaklı bankalardan yapacak olan İran vatandaşları için uygulanacak.

Bu arada İran vatandaşlarının, kaynağı İran olmayan üçüncü ülkelerdeki kazanımlarını Kanada-ya transfer ederek yatırımcı göçmen başvurusunda bulunmaları, bu karar kapsamında olmayacak. Karar normal göçmen başvurusu yapmak isteyen İranlıları kapsamıyor.

Bakanlık kayıtlarına göre, Kanada'ya yatırımcı göçmen statüsü ile yerleşen gruplar arasında İran dördüncü sırada geliyor.

Sadece Quebec eyaletine geçen yıl, 1600 İranlı yatırımcının bu statü ile yerleştiği kaydediliyor. Bakanlık kayıtları, İranlı yatırımcı göçmenlerin son 5 yıl içinde Kanada ekonomisine 350 milyon dolarlık katkıda bulunduklarını gösteriyor.


aa

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs