En Sıcak Konular

Canikli'den CHP'ye ilginç gönderme

20 Ocak 2012 18:49 tsi
AK Parti'li Nurettin Canikli: CHP, BDP'nin arka bahçesi gibi...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun hakkında geçmiş dönemlerde de fezlekeler hazırlandığını ifade eden Canikli, fezleke hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun fezlekeyi kullanarak parti içi muhalefeti önlemeye çalıştığını vurgulayan Canikli, şöyle konuştu: "Bütün milletvekilleri için herhangi bir şikayet veya suç işlendiğinde uygulanan mutat yöntem. Hatta daha önce Sayın Kılıçdaroğulu'nun aynı durumdan, yani hakaret iddiasıyla düzenlenen birden fazla fezlekesi var TBMM'de. Yani her düzenlenen yeni değil. İlk defa düzenlenmiş bir fezleke değil Sayın Kılıçdaroğlu hakkında. Ama daha önce aynı içerikli, yani hakaret içeren fezlekelere rağmen o dönemlerde Sayın Kılıçdaroğlu'ndan herhangi bir ses seda duyulmadı. Herhangi bir tepki göstermedi. Ama son fezlekede Sayın Kılıçdaroğlu inanılmaz bir tepki ortaya koydu. Adeta haksızlığa uğradığını, kendisine yönelik komplo düzenlendiğini, kendisini siyasi olarak ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma olduğunu, bu anlama gelebilecek birçok şey söyledi. Hala da söylemeye devam ediyor. İşte renklilik burda başlıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun renkliliği burda başlıyor. Bundan sonra aleyhine hazırlanan fezlekelerle ilgili hiçbir şey söylemedi, kimseyi suçlamadı ama neden şimdi? Belki 6, 7. fezlekede böyle ortalığı ayağa kaldırıyorsun. Böyle bir fezlekede yasama organının, yürütme organına en ufak bir müdahalesi söz konusu değildir, doğrudan ya da dolaylı bir şekilde. Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Zaten kimse olduğunu da iddia etmiyor. Bu gerçek ortada iken daha önceki fezlekelere tepki göstermeyen Sayın Kılıçdaroğlu ayağa kalkıyor. Neden tek. Sayın kılıçdaroğlu'nun siyaseten içinde bulunduğu durum. Şu anda bilindiği gibi çok yoğun bir baskı ile karşı karşıya Sayın Kılıçdaroğlu. Bu CHP'nin iç işidir bizi ilgilendirmez. Müdahale etmeyiz, karışmayız. O kendi işleridir. Kendi mücadelelerini verirler. Zaten en çok yaptıkları şey, uzmanlık alanları zaten. Sürekli kongre yaparlar, toplanırlar, kavga ederler, tartışırlar. Bizi ilgilendirmez. AK Parti olarak biz işin o kısmıyla ilgilenmiyoruz. Fezlekeyle bağlantılı olan kısmıyla ilgileniyoruz. CHP'deki bu çalkantıların, muhalefetin bu baskılarını ve muhtemelen Sayın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan parti içindeki bu çalışmaların fezleke ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Hezeyanının parti içindeki durum ve sıkıntılı konumla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü başka farklılık yok. Daha önceki fezlekelerin olduğu ortam ve şartlar ile şu andaki şartlar arasındaki farklılık bu."

Kılıçdaroğlu, parti içinde şu anda çok zor durumda olduğunu ifade eden Nurettin Canikli, "Sayın Kılıçdaroğlu, muhalefet taaruzu ile karşı karşıya. Sayın Kılıçdaroğlu acaba bu fezlekeyi kullanarak bir çıkış yapabilir miyim, bu zor durumdan kurtulabilir miyim, parti içi muhalefetin sesini susturabilir miyim diye böyle bir çıkış yaptı. Kendi içi muhalefete sesleniyor. ey muhalefet bak ben nelerle uğraşıyorum. Bana yoğun bir baskı var beni ortadan kaldırmaya çalışıyorlar, CHP Genel Başkanı olduğum için yapmaya çalışıyorlar, onun için bu çalışmalarınızı durdurun ve bana destek verin anlamına geliyor çıkışı." şeklinde konuştu.

Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu ile ilgili fezlekenin düzenlenmesini isteyecek en son kurumun AK Parti olduğunu kaydetti. Canikli, "Çünkü bunun üzerinden çıkış yapmaya, bize vurmaya çalışıyor. Bizi hedef alıyor, bunun üzerinden de kendi muhalefetinin sesini kısmaya çalışıyor. Dolayısıyla böyle bir fezlekenin düzenlenmesi bizim hiç işimize yaramaz. Hiçbir şekilde. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaoğlu'nun bu fezlekeyle ilgili AK Parti üzerinden bir çalışma yapması, bir mücadele yürütmesi son derece dayanaksız, boş beyhude bir çaba, çalışmadır." diye konuştu.

Fezleke üzerinden Kılıçdaroğlu'nun lider olmaya çalışmamasını isteyen Canikli, "Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na seslenmiyorum. Eğer tutunmak istiyorsan, lider olmak istiyorsan bu işler böyle olmaz. Ucuz kahramanlıklarla olmaz. Böyle bir fezlekeden liderlik çıkaramazsın." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun Ergenekon'a değil de, yüzünü halka dönmesi gerektiğini kaydetti. "Önce samimiyet. Samimiyet son derece önemli. Yönünü millete döneceksin. Yani yönünü Ergenekon'a, Ergenekon çetelerine dönmeyeceksin." diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tep bir yerin, sadece milletin avukatı olacaksın. Ergenekon'un avukatlığını yapmayacaksın. Çetelerin avukatlığını yapmayacaksın. Onların avukatlığına soyunmayacaksın. Bir tek milletin avukatlığını yapacaksın. Samimiyetle millet için çalışacaksın. Milletin derdi ile uğracaksın. Milletin derdini çözmek için mücadele edeceksin. Gece gündüz bunu düşüneceksin. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aklında, CHP'nin aklında sadece Ergenekon var. Oradakilerin kurtarılması var. Çete var başka bir şey yok. Bu yöntemle, böyle bir projeyle milletin desteğini alamazsın. Milletin seni sevmesini sağlayamazsın. Sürekli onların sevgisine mazhar olabilir misin? Yani Ergenekon davasında tutuklu bulunanların sevgisine mazhar olabilirsin, ama milletin desteğini alamazsın. Yani lider olamazsın. Eğer görmek istiyorsan baş olduğunu, sevginin nasıl ortaya çıktığını bir lidere, bizim liderimize bakacaksın. Çok uzağa gitmeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını yaptığı CHP'nin BDP'nin arka bahçesi gibi olduğunu savunan Canikli, Kılıçdaroğlu'nun BDP'nin söylemlerine destek olduğunu iddia etti. Canikli, şöyle konuştu: "Sanki CHP, terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu bildiğimiz, kendilerinin de inkar etmediği BDP'nin arka bahçesi gibi. Bu yakınlık yeni değil. Geçmiş dönemlerde de vardı yakın ilişkiler. Şimdi ise sayın Kılıçdaroğlu BDP'nin tüm söylemlerine destek veriyor. Tüm söylemleri ve icraatlarına. Taktik stratejik her türlü desteği veriyor. KCK nedir? KCK terör örgütünün şehir yapılanmasıdır. Bunu çok net olarak hepimiz biliyoruz. Çok da başarılı operasyonlar yapılıyor. İçişleri Bakanımızın bu başarılı çalışmaları nedeniyle her türlü arkasındayız. KCK tutuklamalarını ve bu konudaki politikalarımızı eleştiriyor. Böyle bir eleştiriyi de BDP yapıyor. Ne yapalım bırakalım, ülkenin her tarafına bırakalım da terörize etsinler, kan gölüne çevirsinler, onu mu demek istiyorsun ey CHP. Bugün CHP, BDP'nin adeta arka bahçesi gibidir. Sayın kılıçdaroğlu bu çıkar yol değil. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, geleceğini tehit eden, bu samimi mücadeleye böyle yaklaşırsan bırak liderliği, bu milletin gönlünde zerre kadar yer bulamazsın. Tutunamazsın. Sayın Kılıçdaroğlu bu samimi olmayan, ülkenin birlik ve bütünlüğüne hiçbir katkı sağlamayan bu yaklaşımdan vazgeçmelidir. Millet kendisine o yetkiyi hizmet etmesi için verdi. İktidarı zorlaması için, projeler üretmesi, daha sağlıklı bir ülke yönetiminin sağlanmasına katkı için verdi. Hakaret etmesi için değil. Ülkeyi bölmek amacıyla faaliyet içerisinde bulunan BDP, KCK'ya destek için bu millet ona yetki vermedi. Bu işin sonu yok Sayın Kılıçdaroğlu."

Toplantıda Canikli, en fazla üye yapımı sağlayan Yağlıdere İlçe Başkanı Temel Işık'a plaket verdi.

cihan



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs