En Sıcak Konular

Kurtulmuş: 28 Şubat darbesi neden konuşulmuyor

20 Ocak 2012 18:24 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de 1997'nin 28 Şubat'ında gerçekleştirilmiş dört başı mamur bir darbe var, 28 Şubat. 28 Şubat ile ilgili kimse konuşmuyor'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Şanlıurfa'da düzenlediği bir programa giderken Gaziantep Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Numan Kurtulmuş, 28 Şubat süreciyle hesaplaşılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

''Andıç'', ''Ergenekon'', ''Balyoz'' gibi birçok darbe teşebbüsü olduğunu, bunların hepsinin sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Bu darbe teşebbüslerinin hepsi nihayetinde teşebbüs düzeyindedir, gerçekleşmemiştir. Türkiye'de 1997'nin 28 Şubat'ında gerçekleştirilmiş dört başı mamur bir darbe var, 28 Şubat. 28 Şubat ile ilgili kimse konuşmuyor. Kebapçılara kadar irticacı diye fişlenmiş, Başbakan'a omuz atılmış, bir subay Başbakan'ı göstererek küfretmiş. Açıkça bunlar kamuoyunda paylaşılmış. Her akşam milletin dini ile diyanetiyle dalga geçilmiş, küfredilmiş. Bellerine kadar sakallı adamlara ellerinde teflerle camilerde şarkı, türkü söyletilmiş. Şimdi bu dönemin üstünü kapatıp gidecek miyiz? Bu dönemin üstünün açılması lazım. 28 Şubat ile ilgili suç duyurusunda bulunduk ve sonuna kadar takip edeceğiz.''

Kurtulmuş, parti olarak önümüzdeki günlerde, ''27 Nisan muhtırası''nın hesabını sormak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

''27 Nisan muhtırası''nın da Türkiye siyasetini derinden etkilediğini ve bu muhtıranın failinin de meçhul olmadığını dile getiren Kurtulmuş, ''Açık bir şekilde Sayın Büyükanıt paşa, 'bu muhtırayı ben yazdım' dedi. Bunların hepsi kayıtlara da düşmüştür. O zaman bu sürecin getirdiği politik sonuçları ile sorgulanması ve Türkiye'de bütün karanlık noktaların ortadan kaldırılması gerekiyor'' diye konuştu.

-''Pis ve faili meçhul işlerin temizlenmesi gerekir''-

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin, ''Yeni Türkiye''yi kurabilmesi için pis, karışık ve faili meçhul işlerin temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Hrant Dink davasını buna örnek gösteren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Hrant Dink davası önümüzde turnusol kağıdı olarak duruyor. Maalesef hem kararın kendisi hem kararın açıklanmasından sonra mahkeme heyeti başkanının ve savcının ortaya koymuş olduğu sözler, ne kadar vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde siyasi suikast bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş değildir. Mutlaka bunun arkasında bir örgüt vardır. Mutlaka bunların arkasında belki başka büyük devletlerin lojistik ve istihbarat destekleri vardır. Amerika Başkanı Kennedy'nin suikastından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Burhanettin Rabbani suikastı ve Hrant Dink suikastına kadar hepsi için aynı şeyi söylüyoruz.''

Kurtulmuş, Dink davasının kararının milletin vicdanını yaraladığını belirterek, halkın gösterdiği tepkiyi yerinde bulduğunu ve mahkemenin yeniden açılmasını temenni ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş, basın toplantısının ardından Şanlıurfa'ya hareket etti.

aa

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs