En Sıcak Konular

Tabur kazısında 3 ceset bulundu

20 Ocak 2012 16:33 tsi
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Özbaşağaoğlu köyü yakınlarındaki Yağızoymak Jandarma Taburu'nda yapılan kazılarda, 3 kişinin kemikleri bulundu.

Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, kazıda hazır bulunan kayıp yakınlarının, üç kişiyi giysilerinden teşhis ettiğini söyledi. Kemikleri bulunanların Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler olduğu belirtildi.

Özbaşağaoğlu köyünden 1994 yılında 'PKK'ya yardım ettikleri' iddiasıyla askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 5 kişiyle ilgili Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün önemli bir adım atıldı. Küpeli Dağı ve Gabar Dağı arasındaki Özbaşağaoğlu köyü ile Yağızoymak Jandarma Tabur Komutanlığı arasındaki boş arazide yapılan kazı çalışmalarında giysileri ile birlikte gömülmüş halde 3 kişiye ait kemikler bulundu.

Şırnak Barosu Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan iki savcı, avukatlar ve kayıp yakınlarının hazır bulunduğu kazı çalışmalarında 3 kişiye ait çürümüş ceset bulunduğunu söyledi. Aileler, ölenleri üzerlerindeki giysilerden tanıdı. Kemikleri bulunanların Sait Şen, Beşir Başkök ve Abdullah Güler olduğu belirtildi.

Kayıp diğer iki kişinin ise dağlık araziye gömüldüğü, söz konusu bölgede kazı yapılabilmesi için askeri makamlardan izin istenmesi ve güvenlik tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından kayıp 2 köylünün gömüldüğü belirtilen bölgede de kazı yapılacağı ifade edildi.

(CİHAN) 

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs