En Sıcak Konular

Fener'e bir iyi bir kötü haber

20 Ocak 2012 16:32 tsi
UEFA Başkanı Michael Platini'den Fenerbahçe'ye bir iyi bir de kötü haber geldi.

UEFA Başkanı Michael Platini'nin, Türkiye'deki şike ve teşvik süreciyle ilgili bir defaya mahsus küme düşmenin kaldırılması formülüne yeşil ışık yaktığı, ancak söz konusu eylemlere karışan kulüplere kesinlikle ceza verilmesini istediği öğrenildi.

UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik ve TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ile dün biraraya gelen Platini'nin, federasyonun disiplin soruşturmasıyla ilgili bilgi aldığı, 26 Ocak'taki genel kurulun sorunsuz bitmesi dileğinde bulunduğu ifade edildi.

Şike ve teşvik soruşturmasında adı geçen kulüplere öngörülen küme düşürme cezasının bir defaya mahsus uygulanmaması formülünün uygulanmasında kendileri açısından sorun olmadığını belirten Platini'nin "Bu sizin iç işiniz. Ancak şikeye karışan kulüpler asla cezasız kalamaz. Aksi halde UEFA yaptırımları ulusal federasyonlar için devreye girer" dediği belirtildi.

Platini'nin, kulüplere verilecek cezanın yanı sıra şikeye karışan kulüp başkanı, yönetici, teknik adam ve futbolculara taviz verilmemesi, mevcut talimatlarda belirtilen cezaların uygulanmasını da gündeme getirdiği bildirildi. Ayrıca kişisel cezalarda indirim yapılmaması gerektiğinin altını çizdiği de vurgulandı.

Michel Platini, Rusya Futbol Federasyonu'nun kuruluş yıldönümü nedeniyle S.Petersburg'da bulunan Türk heyeti ile yaptığı görüşmelerde Fenerbahçe'nin CAS'a açtığı davayı da gündeme getirdi. Sarı-lacivertli kulübün, UEFA ve TFF aleyhine açtığı 45 milyon euroluk tazminat davasını geri çekmemesi durumunda UEFA'nın bu ay içinde kendi disiplin soruşturmasını başlatacağını söyleyen Platini, Fenerbahçe'nin ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Nyon'da süreç anlatıldı

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ve Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı ise aynı saatlerde Nyon'da UEFA Genel Sekreteri Infantino ile bir araya geldi.

Türk heyeti Türkiye'deki şike davasında hangi noktaya gelindiği, disiplin talimatının 58. maddesinde yapılması planlanan değişiklik, cezaların yeniden düzenlenmesi konularında Infantino'ya bilgi aktardı.

Genel Sekreter'in herhangi görüş beyan etmediği, ancak UEFA'nın "şikeye sıfır tolerans" ilkesini hatırlattığı toplantıda, 26 Ocak'taki olağanüstü genel kuruldan sonra sürecin hızlandırılması ve şike eylemine karışan şahıs ile kulüplere gerekli cezaların vakit geçirmeden verilmesi beklentisinde olduklarını söylediği öğrenildi.

Milliyet



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,040 µs