En Sıcak Konular

Değer: Cerrah da örgüt yok demişti

20 Ocak 2012 14:27 tsi
Dönemin TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili olan CHP’li Değer, Hrant Dink cinayetine ilişkin verilen mahkeme kararını değerlendirdi, Celalettin Cerrah'ı hatırlattı!

CHP Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da 2007 yılında TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda Hrant Dink cinayetinin ardında “örgüt yok” dediğini anımsattı ve “2007’de örgüt yok deniliyorsa, bugün gelinen sonuçta odur” dedi.

 Hrant Dink ile ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın kamu vicdanını rahatsız ettiğini belirten Değer, şunları söyledi:

“Tartışılan tüm konulara katılmaktayım ve destek vermekteyim. 9 Şubat 2007 tarihinde TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak Hrant Dink olayı ile ilgili İstanbul’da bir dizi çalışma yaptık. O dönem ben İnsan Hakları Komisyon Başkan Vekili ve CHP Diyarbakır Milletvekiliydim.

Hrant Dink ile ilgili o dönem İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah makam odasında komisyon olarak bir toplantı yaptık. Toplantıda sorularıma cevap vermeyen ve kaçamak cevap veren Cerrah ile aramızda çok sert bir tartışma geçti.

Bu görüşme de davayla ilgili onun üzerinde sorduğum sorulara cevap vermediği gibi bu işin arkasında ‘örgüt var mı?’ sorumada, ‘örgüt yok’ demişti.

Öğleden sonraki emniyet şube müdürleri ile yapılacak toplantıya da Cerrah katılmamıştı. O gün örgüt yok deniliyorsa, bu gün gelinen sonuçta odur.

Faili meçhul örgütlerin üzerine gidilmelidir ki karanlıklar aydınlansın. Önemli olan tetiği çeken değil çektirenlerin yargılanması gerekir.”

CHP’li Mesut Değer, mahkemenin bir kişiyle ilgili karar vermemesini değerlendirdi ve “Mahkeme kararında bir sanık için karar verilmemiştir. Acaba bu nedenle dava dosyasının Yargıtay’dan geri dönmesi için midir? (CMK 102 md göre 5 yıl) Buda sanıklara tahliye ye giden yol mudur” diye sordu.

Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs