En Sıcak Konular

Türkiye'de ve dünyada hizmet veriyoruz

20 Ocak 2012 14:20 tsi
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın, üzerinde güneş batmayan bir coğrafyada, hem Türkiye'de hem de dünyada hizmet verdiğini belirtti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret eden Akar, burada yaptığı konuşmada, Kızılay'ın geçen yıl Türkiye'deki deprem, sel, göçük, yer kayması gibi 120 afete, çadır kurma noktasında müdahalede bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'de ve dünyada meydana gelen afetlerin hepsine koştuğunu söyledi.

Görevlerini layıkıyla yerine getirmenin kendilerine mutluluk verdiğini anlatan Lekesiz, şunları kaydetti:

''Hatay'ımız da bu anlamda çok değerli bir ilimiz. Çeşitli unsurları içinde barındıran bir vatan parçamız. Özellikle Kızılay faaliyetleri açısından da son zamanlarda bizim için önem taşıyan bir yer. Suriyeli misafirlerimizi burada ağırlamak ve sayın Valimiz ile işbirliği yaparak bu görevi başarmak, bizler için ayrı bir gurur vesilesi oldu. Valimize, burada Suriyeli misafirlerimizi ağırlamadaki üstün kabiliyeti, sevk ve idaredeki hakimiyeti için teşekkürlerimi ve minnetlerimi arz ediyorum. İnşallah Türk Kızılayı ülkemizin idarecilerine layık olmak için her zaman çalışacaktır. Türk Kızılayı bugün üzerinde güneş batmayan bir coğrafyada, hem Türkiye'de hem de dünyada hizmet veriyor.''

Vali Lekesiz de konuşmasında, Türk Kızılayı'nın ülke ve dünya genelinde yaptığı çalışmalarla yüzleri ağarttığını ifade etti.
Kızılay'ın son yıllarda dünyanın neresinde olursa olsun afet ve benzeri olaylar yaşayan insanlara yardım eli uzattığını bildiren Lekesiz, Kızılay'ın yaptığı çalışmaların her Türk vatandaşı gibi kendilerini de gururlandırdığını dile getirdi.  Lekesiz, Kızılay Başkanı Akar'a çalışmalarında başarı dileyerek, şöyle konuştu:

''Bir ülkenin, bölgesinde veya küresel düzeyde sözü dinlenilen, husumetinden çekinilen, dostluğu aranılan bir aktör olabilmesi, pek çok unsura bağlıdır. Bunlardan biri, güçlü özel sektörünüz, güçlü ekonominiz olması, bir diğeri de insanlarınızın güçlü hamiyet duygularına sahip olmasıdır. Dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep gibi konularda ayrım gözetmeksizin zorda, darda kalan herkese yardımcı olan kuruluşlarınız olacak. Bu noktada aklımıza ilk gelen hiç şüphesiz ki Türk Kızılayı'dır. Zorda, darda kalan insanlara şefkatle, merhametle yaklaşıp, onların dertlerine deva olmak, sorunlarına çare bulmak, hastalıklarına şifa olmak çok insani bir şey ve bu bizlere gurur veriyor.''

Yaklaşık 8 aydan bu yana Türkiye'de insani gerekçelerle misafir edilen Suriyelilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Lekesiz, ''Ülkemizin bu işten mahcup olmadan çıkması için Kızılay'ımız, tarihin her döneminde kendisine sığınanlara yardımcı olmaya çalıştığı gibi bu kişilere de büyük hizmet ve destek veriyor. Bundan dolayı Akar ve ekibine teşekkür ediyorum'' dedi.

Gazetecilerin, Suriyelilerin Kilis'e nakliyle ilgili sorusuna Lekesiz, ''Suriyeli vatandaşların konteynerlere yerleşmeleri büyük bir ihtimalle Kilis'te olacak. Çalışmalar bildiğimiz kadarıyla oraya yönelik yapılıyor. Oradaki çalışmalar biter bitmez Ocak ayı sonu ya da Şubat başı gibi nakledileceklerini tahmin ediyorum'' yanıtını verdi.

Lekesiz, çadırkentlerde kalan Suriyelilerin sayısının sürekli değiştiğinin altını çizerek, bugün itibarıyla çadırkentlerde 9 bin 400 Suriyelinin yaşadığını kaydetti.

Ziyarete Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Sefa Saygılı ve Hayati Çetin de katıldı.

aa



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,094 µs