En Sıcak Konular

Şandır: Türkiye'nin çivisini çıkardılar

20 Ocak 2012 13:19 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu konusunda Anamuhalefet partisinin hukuki sorumluluğunun olduğunu ileri sürdü.

Şandır, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Başbakan, sağlığıyla ilgili ilk defa net bir açıklama yaptı. 'Kanser değilim' dedi'' sözleri üzerine Şandır, ''Sayın Başbakan 'kanser değilim' diyorsa, kanser değildir. Ona sağlık diliyorum'' karşılığını verdi.

''CHP'nin Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kanunu Anayasa Mahkemesine götüreceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı'nın da bazı açıklamaları oldu. Değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna Şandır, ''Dün AKP grubunun oylarıyla kanuna karşı hile yapılmıştır. Anayasa taammüden çiğnenmiştir. Anamuhalefet partisinin hukuki sorumluluğu vardır. Bu anayasa ihlalini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi doğru olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı da anlaşılmaktadır ki bu yapılan düzenlemeye itiraz etmektedir. İçine sinmemiştir. Bunu takip edeceğiz'' karşılığını verdi.

-''Türkiye'nin çivisini çıkardılar''-

Şandır, bir başka gazetecinin, ''Dink davasında, hakim ve savcılar deliller noktasında farklı farklı konuşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye'nin çivisini çıkardılar. Toplumun en önemli ortak paydası olan yargı, verdiği kararlarla kamu vicdanında sorgulanır hale gelmiştir. Yargı kendi içerisinde tutarsız, birbirine karşı saygısız bir tavır içerisine girmiştir. Bu Türkiye'ye yakışmamaktadır.''

''CHP, en son alınan, YÖK'ün katsayı uygulamasına ilişkin kararının iptali için Danıştaya başvurdu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Katsayı uygulaması Anayasa'ya uygun değildi, eşitlik ilkesine aykırıydı. İdari olarak bunun düzeltilmiş olması doğru olmuştur ama daha doğru olanı bunun Mecliste bir kanun çıkarılarak düzeltilmesiydi. CHP'nin itiraz gerekçelerini bilmiyorum'' diye konuştu.

aa

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs