En Sıcak Konular

Patronlar, Erdoğan kalsın istiyor!

20 Ocak 2012 12:52 tsi
TÜSİAD'ın son Genel Kurulu, eskilerine göre daha heyecanlı ve hareketli geçti. Özellikle Divan Başkanı Sedat Aloğlu'nun, AK Parti tüzüğü ile ilgili önerisi üyeleri şaşırttı.

Aloğlu’nun önerisi üyeleri şaşırttı

* TÜSİAD'ın son Genel Kurulu, eskilerine göre daha heyecanlı ve hareketli geçti. Özellikle Divan Başkanı Sedat Aloğlu'nun, AK Parti tüzüğünün değiştirilmesine yönelik sözleri üyeleri şaşırttı. Eski bir siyasetçi olan ve DYP'de milletvekilliği yapan Aloğlu, "3 dönem görev yapan milletvekilinin bir daha aday olmamasını" öngören AK Parti tüzüğünün değiştirilmesini, kısıtın kaldırılarak vekillerin seçilip seçilmemesine halkın karar vermesini önerdi.

Byrd'i örnek gösterdi

* Bir süre önce 92 yaşında ölen ve 60 yıla yakın ABD siyasetine senatör ve vekil olarak hizmet eden Demokrat Partili Byrd'ün ölünceye kadar görev yaptığını hatırlatan Aloğlu, "AK Parti de bunu uygulamalı. Vekillere, seçerek veya seçmeyerek halk kara vermeli" dedi.

* Görüşlerini sorduğumuz  üyelerin bazıları, "Aloğlu'nun kendi özel düşüncesidir. TÜSİAD'ı bağlamaz" derken, Nihat Özdemir başta olmak üzere bazı üyeler de "Biz de Aloğlu gibi düşünüyoruz" dediler. Başkan Ümit Boyner ise herhangi bir değerlendirme yapmadı ve "no comment - yorum yok" demekle yetindi.

* Mustafa Koç'la medya mensupları arasında "yerli otomobil' konusunda tartışma yaşanırken, Koç, yapılan haberlerde yanlış algı oluştuğunu söyledi, yine de yerli otomobille ilgili açıklamaları tatmin edici bulunmadı.

* Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir, geçtiğimiz hafta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili şok bir iddia ortaya attı. Özdemir, elektrik kesintisinin nedeninin "teknik bir arıza değil", gazda yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığını öne sürdü.

79 üye ile rekor kırıldı

* Divan Başkanı Aloğlu, derneğin 79 yeni üye kazandığını, bunun TÜSİAD tarihinde bir yıl içinde kazanılan üye sayısı açısından en yüksek yıllardan biri olduğunu vurguladı.

244 bin liralık bütçe açığı

* TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cansen Başaran Symes,  dernek bütçesinin 2011'da 244 bin lira verdiğini, 2012'de 14 milyon 445 bin liralık bütçe hedeflendiğini belirtti.

* TÜSİAD'da yıllık üyelik aidatları da yüzde 9 artışla 24 bin liraya yükseltildi. Geçen yıl aidatların yüksek olduğuna itiraz eden üyelerden bu kez fazla ses çıkmadı.

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs