En Sıcak Konular

MHP'li vekilden Genel Başkanı'na dava

20 Ocak 2012 11:33 tsi
MHP'den ihraç edilen ancak hukuki işlemleri devam eden Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında ''sembolik olarak'' 200 bin liralık manevi tazminat davası açtığını bildirdi.

İrbeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin, kendisinin Anadolu'daki gezilerinden rahatsız olduğunu ifade etti.

''Sayın Genel Başkan bu gezilere aşırı tepki verdi'' diyen İrbeç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öyle tepki verdi ki 'disiplinsiz', 'dengesiz', 'siyasi mayın', 'provokatör' dedi. Milletvekiline 'provokatör' diyen bir genel başkan ile karşı karşıyayız. 'Mayın' da diyor bana aynı zamanda. Bu sözler, benim vatandaş ve parti nezdinde yükselişimi ve genel başkan adaylığımı önlemek ve aynı zamanda da parti içerisindeki hizmetlerimi önlemek için. Sonrasında parti üyeliğinden çıkarılmama yönelik bir işleme başvuruluyor.

Davalı Sayın Devlet Bahçeli, ağır hakaret içeren sözcüklerle mesleki itibar ve onurumu aşağılayarak, temsil ettiğim 80 bin seçmen, 75 milyon yurttaş ve uluslararası görevli olduğumu meclisler önünde beni aşağıladı ve zarara uğrattı. Bu aleni suçlamaların hukuk anlamı çok nettir. Bunun için kendisine sembolik olarak 200 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtık.''

MHP'li İrbeç, Bahçeli'ye bir de ceza davası açacağını belirterek, ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bu sözleri, TCK'nın ilgili maddesine göre şeref ve haysiyete karşı işlenmiş mükerrerliği 3-4 yıldan aşağı olmayacak hapis cezasını da gerektirir ayrıca. Kişisel şeref ve haysiyete taarruz, yasama dokunulmazlığına girmez. Biz bu şikayeti de yapacağız'' şeklinde konuştu.

İrbeç, adının, partinin resmi internet sitesinde yer alan, ''milletvekillerimiz'' bölümünden silindiğini de anımsatarak, ''Benim üyeliğime ilişkin bir hukuki dava devam ediyor. Bu davanın sonuçlanması öncesinde böyle bir uygulamanın hukuki olmadığını görüyoruz'' dedi.

aa

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,544 µs