En Sıcak Konular

Özel harekata özel silah

20 Ocak 2012 08:06 tsi
Özel harekata özel silah Özel Harekat polislerinin silahları yenileniyor.

M-16'lardan vazgeçerek geçen yıl ABD üretimi yeni nesil Sig Sauer 516 model tam otomatik tüfekleri envanterine katan Özel Harekat polislerinin silahları yenileniyor. ABD'den alınacak silahlan için Bakan Şahin'in onayvereceği belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatından sonra terörle mücadelede "aktif" hale getirilen polis özel harekat timlerinin atış/destek gücü arttırılıyor. Askerle birlikte dağ çıkmaya başlayan "rambo"lara büyük çaplı silah alımı planlandığı öğrenildi.

Uzun süredir kullandığı M-16'lardan vazgeçerek geçen yıl ABD üretimi yeni nesil Sig Sauer 516 model tam otomatik tüfekleri envanterine katan özel timin silahlarının yenilenmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Özel harekat polislerinin sayısının 5 binden 7 bine yükseltilmesi ve uzun süredir büyük çaplı silah alımı yapılmamasından doğan eksikliğin giderilmesi için lojistik faaliyetlerine hız verildi.

BAKAN'A RAPOR SUNACAK

Bu amaçla Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbul, 2 kurmayı ile birlikte hafta sonu Amerika'da açılan uluslar arası silah fuarına katıldı. ABD'ye giden ilk Özel Harekat Daire Başkanı olan Tonbul ve kurmayları özel timde kullanılabilecek silahları inceleyip test edecek. Tonbul'a silah konusunda uzman bir Şube Müdürü ile Emniyet Amiri'de eşlik ediyor. Tombul'un fuar dönüşü hazırlayacağı kapsamlı silah raporunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sunacağı belirtildi. Bakan'ın onay vermesinin ardından polis rambolara ne tür silahlar alınmasına karar verilecek.

AĞIR SİLAH ALINACAK MI?

Kanas tüfek kullanan özel timcilere Avusturya tarafından üretilen Steyr marka keskin nişancı tüfeğinin alınması da gündemde. Genelkurmay Başkanlığı'nca 28 Şubat sürecinde ağır silahları elinden alınan özel harekatın yeni süreçte bazı ağır silahlara yeniden kavuşacağı öne sürülüyor.

HER ORTAMDA ATIŞ YAPABİLİYOR

Özel harekat timlerinin kullandığı silahların yenilenmesi yönünde ilk somut adım geçen yıl atılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, özel tim mensupları için 2 bin 500 adet Sig Sauer 516 model tam otomatik tüfekler satın almıştı. Sig Sauer tüfekler, çamur ve su dahil her türlü ortamda seri atış yapma özelliği nedeniyle tercih edilmişti. NATO standartı olarak bilinen 5.56 mm. mermi atan Sig Sauer otomatik tüfekleri dünyadaki değişik özel operasyon birimlerince kullanılıyor. Doğu-güneydoğu'da görev yapan özel tim mensuplarına dağıtılan Sig Sauer'ler 30 mermi kapasiteli. 3 bin 700 metre atış gücüne sahip otomatik tüfeklerin etkili menzili ise 500 metre.

SAYI 10 BİN OLACAK

Öte yandan, Özel Harekat'a bu yıl taze kan aşılanacak. 43. dönem özel harekat temel eğitim kursuna  28 Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan Haziran ayında mezun olacak "gönüllü" bin polis alınacak. Genç ve dinamik polisler Balıkesir PMYO'da üç ay sürecek zorlu eğitimden geçirilecek. 43. dönem kursundan en az 600 polisin mezun olarak sertifika alması öngörülüyor. Özel Harekatın Gölbaşı'ndaki tesislerinde devam eden 42. dönem kursundan ise 400 polis mezun olacak. Üç yıl içerisinde özel timin mevcudunun 10 bine çıkartılması hedefleniyor.

bugün


Bu haber 3,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs