En Sıcak Konular

'Biz, Genel Başkan'ın yolunu açıyoruz'

19 Ocak 2012 14:59 tsi
CHP'de olağanüstü tüzük kurultayına ilk imza atanlardan olan Mersin Milletvekili İsa Gök, Genel Başkanlık yarışında olmadıklarını belirterek, ''Genel Başkan'ın beyanlarının gerçekleştirilmesi mücadelesidir. Genel Başkan, 'tüzüğü değiştirmek zorundayı



CHP'li Gök, olağanüstü tüzük kurultayı talebiyle toplanan 362 imzanın Genel Merkeze teslim edilmesine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''100 imzayı dahi geçemezler'' denilirken, Deniz Baykal'ın grubu geri çekilmişken, 3-4 günde 350 imzayı bulduklarını belirten Gök, bunun; parti tabanı ve delegenin, demokratik tüzüğe olan özlemini gösterdiğini söyledi. Gök, hiçbir yoğun çalışma göstermeden, bir anda 362 imzaya ulaştıklarını, bugün dahil imza verildiğini ifade etti.

Gök, tüzüğün değiştirilmesini istedikleri 10 maddenin, bütün partinin kabul ettiği konular olduğunu savundu.

-''Bu kadar büyük padişah yetkileri olmaz''-

Genel başkanda, padişahlık yetkilerinin bulunduğunu belirten Gök, ''Bu yetkiler, AKP'de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da bile yok. CHP gibi, sol, demokrat, halkçı, çağdaş olduğunu beyan eden partide, genel başkanda bu kadar büyük padişah yetkileri olmaz. Örgütler bir saniyede görevden alınıyor, yerine atamalar yapılıyor. Bu derneklerde bile olmaz, seçimle gelen seçimle gitmeli. Tüzük değişikliğimizde padişahlık yetkilerini kaldırıp, seçimle gelenin seçimle gitmesini getiriyoruz, keyfi görevden almalara son veriyoruz'' diye konuştu.

CHP tüzüğünün, ''antidemokratik'' olduğunu ifade eden Gök, tüzüğün, özgürlüğü, özgürlük olarak yorumlamadığını, kendisini, özgürlüğü yok etme olarak dizayn ettiğini savundu.

Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, defalarca antidemokratik yapının kaldırılacağına dair söz verdiğini belirtti.

Kurultayda tüzük önerilerinin kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Gök, ''Hiç kimse bu maddelerin aleyhine konuşamaz, Genel Başkan da dahil. Konuştuğu an, bu partide hukuk, halkçılık, cumhuriyetçilik, demokrasi ve demokratlık kelimeleri bir daha kurulamaz. Kurultayda bu maddeler aleyhine konuşmak demek, partide tabanın tavanda söz sahibi olmasını istemiyoruz, biz sosyal demokrat parti değiliz, emir komutanın işlediği, padişah sultasının işlediği partiyiz demek'' karşılığını verdi.

İmzaların, Genel Başkan değişimi için zemin arayışı olarak görüldüğüne yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine Gök, ''Burada hiçbir şekilde genel başkanlıkla alakalı yarış yoktur, tam tersine Genel Başkanımızın insanlara verdiği sözün tutularak, Genel Başkan'ın sözünün arkasında durduğunun ispatlanmasıdır. Genel Başkan'ın beyanlarının gerçekleştirilmesi mücadelesidir. Genel Başkan'ın kendisi 'tüzüğü değiştirmek zorundayız' dedi. Biz, Genel Başkan'ın yolunu açıyoruz. Burada genel başkanlık yarışı söz konusu değil, partide demokrasiyi getirme, hukuku üstün kılma mücadelesidir'' diye konuştu.

-''Ben kendimden sorumluyum''-

İmza sahiplerinden CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç da dün ne diyorsa bugün de aynı noktada olduğunu, dün ne diyorsa bugün de aynısını söylediğini kaydetti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, tüzük değişikliği için verdiği sözün arkasında durup durmayacağına ilişkin soruyu ise Koç, ''Bilemiyorum, kendi kararları. Ben kendimden sorumluyum'' diye yanıtladı.

Yeni tüzükle ilgili taleplerden bazıları şöyle:

-Hazine yardımlarının belli bir oranı, ocak ayında parti örgütüne dağıtılmalı,

-Milletvekilliği, belediye başkanlığı adaylığında ön seçim yapılmalı,

-Genel Başkan kontenjanı düşürülmeli,

-Genel Başkan adaylığında, Divan önünde imza verilmemeli, adaylıkta aranan yüzde 20 delege imzası, yüzde 10'a düşürülmeli,

-Blok liste yerine, çarşaf listeye geçilmeli,

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs