En Sıcak Konular

Binlerce kişi Hrant Dink için yürüdü

19 Ocak 2012 14:19 tsi
Binlerce kişi Hrant Dink için yürüdü Gazeteci Hrant Dink, öldürülüşünün 5. yılında anılıyor. Mahkeme kararını protesto eden binlerce kişi, Taksim Meydanı'ndan Agos gazetesine doğru yürüyüşe geçti.

5 yıl önce Agos gazetesi önündeki silahlı saldırıda öldürülen gazeteci Hrant Dink için anma yapıldı

Taksim Meydanı’nda buluşan binlerce kişi, Şişli’ye doğru yürüşe geçecek. Yürüşte pankart açılmaması ve slogan atılmaması istendi.

Gazeteci Hrant Dink, katledilmesinin 5'inci yıldönümünde binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anılıyor.

Saat 13:00'de Taksim'de buluşan kalabalık, saat 13:15'de Dink'in öldürüldüğü Agos Gazetesi önüne doğru yürüyüşe geçti.

Divan kavşağında iki koldan yürüyen kalabalık, sık sık "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" sloganları attı. Yürüyüş nedeniyle Şişli yönüne trafik durduruldu.

RAKEL DİNK EN ÖNDE YÜRÜDÜ

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve kardeşi Orhan Dink grubun en önünde yer aldı. Rakel Dink yanında, yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybetmiş kişilerin yakınları yürüdü. Rakel Dink'in durgun olduğu zaman zaman da gözlerinin dolduğu görüldü.

Kendilerine Toplumsal Bellek Platformu adını veren grup üyeleri de yürüyüşün en önünde yer aldı. Faili meşhul bir cinayete kurban giden Turan Dursun'un oğlu Abdi Dursun ve vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla öldüğü açıklanan Ermeni kökenli Sevag Şahin Balıkçı'nın ailesi de bu grup içinde yer aldı. "Sessiz çığlık" adı verilen yürüyüşte tek pankart taşındı. 'Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeni'yiz' yazıyı pankartı Hrant'in ailesi ve arkadaşları taşıdı. Yürüyüş güzergahı boyunca asılanan pankartlar da dikkat çekti.

CHP VE BDP'LİLER KATILDI

Yürüyüşe siyasiler de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Şafak Payev yürüyüşe katıldı. Payev tekerlekli sandalyesiyle yürüyüşün en önünde yer aldı. Yazar Vedat Türkali de tekerlekli sandalye ve elinde döviziyle yürüyüşe katıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder de yürüyüşe destek verdi.

KARANFİL YAĞMURU

Yaklaşık bir saatte Agos gazetesinin önüne gelen kalabalık burada bekleyenlerle buluştu. Kalabalık caddeye sığmadı.

Sıkışıklığa rağmen o sırada caddeden geçen bir ambulansa kalabalık tarafından yol açıldı. Hrant Dink'in vurulduğu yere ailesi ve arkadaşları tarafından karanfiller bırakıldı. Dink'in sevdiği Ermeni ezgileri çalındı. Agos gazetesi önünde toplanan kalabalık sık sık slogan atarken, Hrant Dink'in öldürüldüğü saat olan 15:00'de saygı duruşunda bulunuldu. Halen devam eden eylemde konuşmalar yapılıyor.




'BU SESSİZ BİR ÇIĞLIK'

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş için çağrı yapan Hrant’ın Arkadaşları, çağrı metninde duyarlı kesimlere şu cümleler ile seslenmişti:

“Hrant Dink’i yok ettikleri günden bu yana tam beş yıl geçti. Beş yıl önce onu yüz binler İstanbul caddelerinde akarak, milyonlar ağlayarak uğurladı. Beşinci yılında o büyük dayanışmayı, o sessiz çığlığı, o çok büyük anlam taşıyan demokratik çıkışı tekrarlamak dileği ve umudundayız. Beş yıl boyunca cinayetin yargılanma sürecini hepimiz içimiz burkularak, öfkelenerek, isyan ederek izledik. Karşımıza üç beş tetikçi çıkardılar ve bununla yetinmemizi istediler.




O yüzden 19 Ocak 2012 Perşembe günü Hrant Dink’i olabildiğince büyük bir kitlenin katılımıyla anmak daha da bir anlam ve önem kazanıyor. Ama bunu olabildiğince geniş kesimlere duyurmakta ve katılımlarını özendirmekte sizin yardımınıza, desteğinize şiddetle ihtiyacımız var. Katkılarınız olmadan bunu başaramayız.




Taksim Meydanının Elmadağ’a olan yönünde toplanacağız ve AGOS’un önüne yürüyeceğiz. Slogan yok. Örgütsel flama, bayrak yok. Bu sessiz bir çığlık.”

 



Bu haber 2,080 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,759 µs