En Sıcak Konular

43 yıl sonra Türkiye'de

19 Ocak 2012 14:09 tsi
1969'da Türkiye'den ayrılan 1972'de ise vatandaşlıktan çıkarılan Musa Anter'in oğlu Anter Anter, özel izinle İstanbul'a geldi.

Habertürk'ten Sibel Hürtaş'ın haberine göre, Kürt siyasetçi yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, 1969 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı, 1972 yılında ise vatandaşlıktan çıkarıldı. Musa Antercinayetinden bir yıl önce 1992 yılında da ülkeye girişi yasaklandı. Tam 43 yıl sürgünde yaşayan Anter, ne babasının cenazesine katılabildi, ne kardeşlerinin büyüdüğünü gördü. 6 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Babamın mezarına gidip bir Fatiha okumama izin verin, 67 yaşıma geldim, babamın mezarını görmedim" diye mektup yazdı.

Beklenen izin çıktı, Erdoğan'ın talimatıyla Anter'in Türkiye'ye gelmesine izin verildi. Anter Anter, önceki gün yaşadığı İsveç'ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Akşam saatlerinde arkadaşı Adnan Yüce'nin karşıladığı Anter Anter, duygularını anlattı.

Havaalanında polislerin yanına doğru yaklaştığını belirten Anter, "Önce suratsız adamlar gelip üzerime çökecekler, kaba saba konuşacaklar sandım. Ama yanıma gelip, 'Hoşgeldiniz' dediler. Çok şaşırdım. Türkiye'de bu kadar çok şeyin değiştiğine rüyamda görsem inanmazdım" dedi.

'BURASI BÜYÜDÜĞÜM SOKAKLAR'

Polislerin kendisine nazik davrandığını ve izin kağıdına baktıklarını söyleyen Anter, daha sonra arkadaşlarıyla beraber doğduğu Suadiye'ye gittiğini söyledi: "Suadiye'ye giderken arabayı durdurdum. Aşağı indim. Ağladım. Burası benim büyüdüğüm sokaklardı. Çok değişmiş. Çok özlemişim. Sabah kahvaltı ettik, Bağdat Caddesi'ne gittim, özlemişim simit yedim..."

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDERİM

Türkiye'yi çok özlediğini belirten Anter Anter, "43 senelik bir özlem var. Duygularımı anlatmak çok zor. Başbakan'a çok teşekkür ediyorum, bana bu yolu açtığı için" dedi. Dayısının oğlu olan Cüneyd Zapsu ile görüşeceğini belirten Anter, "Bana bu izni verdiği için Başbakan'la da görüşmek, ona teşekkür etmek isterim" diyor. Anter Anter'in izni sadece 30 gün. Ama o çok özlediği Türkiye'ye 30 günde doyamayacağını söylüyor. 

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs