En Sıcak Konular

Ankara'da ekmekte gramaj zamı

19 Ocak 2012 12:38 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, yeni gıda kodeksine uygun şekilde 1 Şubat’tan itibaren 250 gram olarak üreteceği normal ekmeği zamlı satacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, yeni gıda kodeksine uygun şekilde 1 Şubat’tan itibaren 250 gram olarak üreteceği normal ekmeği 40 kuruştan piyasaya sunacak. Halk Ekmek'in 300 gram olarak ürettiği normal ekmek şu anda 50 kuruştan satılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde yaptığı değişikliklere göre üretime başladı. Fabrikanın genel müdürü Ali İlkbahar, yeni düzenleme gereği yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını belirterek, 300 gram olan ve 50 kuruştan piyasaya sunulan normal ekmeği, 1 Şubat’tan itibaren 250 gram olarak 40 kuruştan halk ekmek büfelerinde satışa çıkaracaklarını bildirdi.

Halk Ekmek Fabrikası olarak ekmekteki tuz oranını 2010 yılı ortalarında azalttıklarını belirten Ali İlkbahar, “Yaklaşık 1,5 yıldır ürettiğimiz ekmekteki tuz oranını yasal olarak yüzde 1,75 olmasına rağmen yüzde 1,4’e indirmiştik.” diye konuştu. Yeni tebliğde ekmekte tuz oranının yüzde 1,5 seviyesinde olmasının öngörüldüğünü kaydeden İlkbahar, “Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmekteki tuz oranı zaten yüzde 1,4 olarak kullanılmaktaydı. Biz tüm uygulamalarımızla halk sağlığına hizmet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası olarak normal ekmeğin yanı sıra değişik ekmek çeşitleri de ürettiklerini, fiyat ve gramaj ayarlamasının sadece normal ekmekte olduğunu vurguladı.

cihan

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,063 µs