En Sıcak Konular

Ömer Çelik: Lady Gaga Perry'den bilgili

19 Ocak 2012 12:05 tsi
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Rick Perry'in Lady Gaga kadar siyaset ve dünya bilgisi olmadığını söyledi.

Çelik, ABD'nin Teksas Valisi Rick Perry'nin Amerikan CNN televizyonuna verdiği demeçte, Türkiye'de namus cinayetlerine göz yumulduğunu ileri sürerek, Amerika'nın dış yardımı kesmesi gerektiğini savunması ve Türkiye'nin liderlerini İslamcı terörist olarak nitelendirmesine twitter'dan yanıt verdi.

Çelik, her halükarda Teksaslılar'ın böyle bir kişi tarafından yönetilmenin tehlikelerini bu son ifadeleri ışığında değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "Anketlerde Perry'e desteğin ciddiye alınmayacak düzeyde olması ABD seçmeninin basiretini gösteriyor.

Türkiye, NATO, Türkiye-ABD ilişkisi, müttefiklik, model ortaklık gibi kavramlardan tümüyle habersiz biri Teksas Valisi ve başkan adayı Perry'nin ifadelerini diplomatik nezaketsizlikle falan açıklamak imkansız. Tam bir katıksız cehalettir. Böylece Teksas Valisi Rick Perry'nin Lady Gaga kadar bile siyaset ve dünya bilgisi olmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Perry'in Müslüman ifadesini gördüğü yere eski Teksas'taki "wanted" levhasını astığını, ölü ya da diri cümlesini terennüm ettiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Üstelik Cumhuriyetçi başkan adayı olan bu kişi, Türkiye'yi eski Teksas'la karıştırmış. Kementini cehalet sürüsü iddialara atmış ve rastgele yakaladığını fikir diye ifade etmiş. Bir başkan adayı ve vali olarak siyaseti Teksas'ta boğalara kement atma yarışı zannettiğini gösteriyor. Teksas Valisi Rick Perry'nin Türkiye'yi İslamcı teröristlerin yönettiği ve NATO'dan atılması gerektiği şeklindeki ifadeleri Türkiye'yi iyi bilmemenin, demokrasi, sekülarizm, İslam, çoğulculuk, NATO, Arap Baharı, küresel terörle mücadele gibi kavramları bilmemesindendir."

Çelik, Perry'in Türkiye cahili olarak tarihe geçtiğini, Türkiye hakkındaki cehaletinin onu dünya cahili de yaptığını kaydetti.

haber7

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,508 µs