En Sıcak Konular

İnfazcı koğuşuna kozmik baskın

19 Ocak 2012 11:14 tsi
İnfazcı koğuşuna kozmik baskın Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat polisi Ercan Ersoy'un Elmadağ Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda, soruşturmaya ilişkin bazı dokümanlar bulunduğu ihbarını alan savcılık, baskın için düğmeye bastı.

•Ankara'da yürütülen faili meçhuller soruşturmasında, bir ihbar üzerine Elmadağ Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Özel Harekâtçı Ercan Ersoy'un koğuşuna baskın yapıldı.

•Baskında, Ersoy'un yazdığı 8 tane günlük, Genelkurmay kaşeli dokümanlar ve Güneydoğu'daki 15 bölgenin haritaları bulundu. Savcılık, günlükler ve belgelerle ilgili iceleme başlattı.

Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat polisi Ercan Ersoy'un Elmadağ Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda, soruşturmaya ilişkin bazı dokümanlar bulunduğu ihbarını alan savcılık, baskın için düğmeye bastı. 10 gün önce yapılan baskında, Ankara Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye talebini reddettiği Ersoy'un cezaevinde kaldığı süre içinde kendi el yazısıyla kaleme aldığı 8 tane günlük defteri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı yerleşim yerleri ile köy ve mezraları gösteren 15 adet harita ve kroki, ayrıca Genelkurmay Başkanlığı kaşeli ve 'Gizli' ibareli dokümanlar bulundu. Ersoy'un dolabından ele geçirilen 300 sayfadan oluşan, bazıları Genelkurmay Başkanlığı kaşeli dokümanların soruşturmanın seyrini değiştirecek belge niteliğinde olduğu kaydedildi. Ersoy'un hücresinde ele geçirilen tüm belge ve dokümanlar soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından incelemeye alındı.

6 BUÇUK AYDA 8 GÜNLÜK TUTTU

Soruşturma kapsamında Ayhan Çarkın'la birlikte tutuklu 2 sanıktan biri olan eski Ersoy'un cezaevinde kaldığı yaklaşık 6 buçuk aylık süre içinde 8 defter dolusu yazı yazdığı ortaya çıktı. Kendi el yazısıyla tuttuğu notlardan oluşan 8 defterlik dokümanda Ersoy'un anılarını mı yazdığı yoksa bir dönem tanıklık ettiği olayları mı kaleme aldığı savcılık incelemesinin ardından netliğe kavuşacak. Ercan Ersoy'un hücresinde yapılan aramada bulunan 'Gizli' ibareli belgelerin içerisinde, özel harekat polisliği dönemindeki önemli bilgilerin yer aldığı belirtildi. Belgelerin içeriğinde TİM'lerin nasıl oluştuğu, kimlerin hangi TİM'de bulunduğu gibi çok önemli bilgilerin yer aldığı belirtildi.

HARiTALARDAKi KÖYLERiN SIRRI NE?

Ersoy'un hücresindeki dolabında bulunan dokümanlar arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı yerleşim yerlerine ait harita ve krokilerin de bulunması dikkat çekti. 15 adet bölgedeki mezraları gösteren haritanın Google'dan indirilmiş olabileceği öğrenildi. Haritada özellikle, Siirt, Şırnak, Batman, Hakkari bölgelerinde yer alan bazı köylerin ve mezraların gösterildiği belirtildi.


Susurluk'un en önemli tanığı

Susurluk kazası soruşturmasında Özel Harekât polisleri Ayhan Çarkın ve Oğuz Yorulmaz ile 13 Ocak 1997 yılında 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' suçundan tutuklanan Ercan Ersoy, 4 yıl aldığı hapis cezası aldı ancak yaklaşık 10 ay hapis yatıp çıktı. Sedat Bucak'ın yakın koruma polisliğini yapan Ersoy, Susurluk kazası ile ilgili şunları anlatmıştı: "Kaza benim önümde oldu. Rahmetli Hüseyin Kocadağ yandan çıkan kamyonu görmemiş. Kapıyı ilk açtığımda Abdullah Çatlı ve Gonca Us adeta top olmuş gibi vites kutusunun üzerine yumulmuşlardı. Herkes birbirine girmiş haldeydi. Araba içinde Sedat Bucak'ı aradık. Torpidonun altına sıkışmıştı. Çatlı'yı arabadan ilk çıkardığımda yaşıyordu. Yolda nabzının atmadığını fark ettim. Hastanede öldüğünü söylediler" dedi.


Belgeler faili meçhul listesi mi

İncelemeye alınan belgeler arasında, özellikle Genelkurmay Başkanlığı antetli dokümanların içeriğinin, dönemin MGK kararları olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturma kapsamında ifade veren birçok isim, Kürt kökenli işadamlarına yönelik suikast listesinin MGK tarafından bilindiğini ileri sürmüşlerdi. Soruşturmanın derinleşmesine neden eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın ifadesinde de, 1990'lı yıllarda avukat Faik Candan, avukat Yusuf Ekinci, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan'ın niçin öldürüldüklerini bilmediğini ancak amirlerine sorduğunda 'MGK'nın ve devletin bilgisinin bulunduğu" yönünde cevaplar aldığını söylemişti. Soruşturmayı yürüten savcıların, Ersoy'un hücresinde ele geçirilen 'Gizli' belgelerle ilgili MGK'dan bilgi alacağı öğrenildi. Çarkın'ın ifadeleri kapsamında savcıların 'ölüm listesi'ne ilişkin sorusuna MGK, böyle bir listenin olmadığı şeklinde cevap vermişti.


yenişafak

Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,557 µs