iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Türkiye, bir aday adayını neden muhatap alır?

19 Ocak 2012 09:22 tsi
Türkiye, bir aday adayını neden muhatap alır? Vardır Ankara'nın bir bildiği!..iyibilgi Ankara

iyibilgi ankara

ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken, ülkenin iki büyük partisinden biri olan Cumhuriyetçi Parti de adayını belirlemeye çalışıyor. Birden çok aday var. Bunlardan biri de Teksas Eyaleti’nin Valisi Rick Perry.

Adaylardan sadece biri ve doğrusunu söylemek gerekirse en güçlüsü de değil. Bilindiği gibi Vali Perry Türkiye’yi hedef alan bazı açıklamalar yaptı. Nihayetinde Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını istedi. (Esasında Perry, bir konuşma içinde ve kendiliğinden söylemedi bu sözleri. Bu sözleri neredeyse birebir tekrarlayarak, yöneltilen bir soruyu teyit etti!)

Elbette mide bulandırıcı sözler zikretti ama “sineğin küçük” olduğu gerçeğinin bir parçası da zaten bu. Bundan sonra garip bir gelişme oldu; Ankara, Perry’nin açıklamalarını ciddiye aldı ve resmi bir açıklama yaptı...

Dışişleri Bakanlığı, “Sayın Perry, Türkiye NATO'ya üye olduğunda iki yaşındaydı. Türkiye Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nun eşbaşkanlığını ABD ile yürütmektedir. Liderlerimiz sadece ABD'de değil, bölgemiz ve dünyada saygı görmektedir" diyerek yanıt verdi.

Ve mesele büyüdü! Türkiye, Perry’nin dünya gerçeklerine vakıf olmak için daha amatör olduğunu da ihsas ettirdi. Bakan Egemen Bağış da kendisine Time aboneliği hediye edeceğini, böylece dünya sorunları hakkında bilgi sahibi olabileceğini açıkladı.

Sonra iş Washington’a sıçradı ve ABD Dışişleri Bakanlığı, “Perry’nin iddialarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye güçlü bir müttefiğimizdir” dedi.

Perry ve ekibi de hemen cevabı yapıştırdılar: “Sözlerimizin arkasındayız”!

Peki ama Rick Perry kim? Özgeçmişinden bahsetmiyoruz. Yani, “kim ki” Ankara ve Washington onu resmi muhatap alıyor? Siyasi pozisyonunun önemi ne?

Rick Perry siyaseten önemli biri değil ve muhtemelen ne Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı olabilecek ne de ABD Başkanı.

Ama bir başkası olabilir! Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı  Massachusetts Valisi Mitt Romney olabilir ve bu Türkiye’nin hiç mi hiç hoşuna gidecek bir gelişme değil. Dahası, Cumhuriyetçiler, yavaş yavaş Romney’in etrafında birleşiyorlar.

Birçok aday yarıştan çekiliyor ve Romney’in saflarına katılıyor. Kısaca Obama’ya diş gösterebilecek bir aday Romney ve gittikçe güçleniyor.

Peki ama Türkiye Romney’den neden rahatsız olsun? Şu rahatlıkla söylenebilir ki, Romney, Bush ekolünün bir devamı ve günümüze kadarki emsallerini aşacak denli İsrail yanlısı. Gerçekte Perry'nin Türkiye'yi rahatsız eden sözlerinin içinde yer alan, "Türkiye, İsrail'i ve Kıbrıs'ı (Rum Kesimi) güç kullanmakla tehdit etti" cümlesi de aynı adrese mesajdı!

Sonuç; veya sonuçlardan biri (!), Perry şu ana kadar muhafazakar bazı bölgeler dışında söylemi çok duyulan biri değil. Di...

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,218 µs