En Sıcak Konular

Önder Sav hastanelik oldu

19 Ocak 2012 08:21 tsi
CHP'de olağanüstü tüzük kurultayı talep eden muhalefeti destekleyen Önder Sav yorgun düştü.

Önceki gün hastaneye kaldırılan Sav'ın en yakınındaki bazı partililerden de durumunun gizlenmesini istediği öğrenildi.

"Yeniden CHP Hareketi" adıyla tüzük kurultayı için imza toplayan muhalifleri destekleyen eski Genel Sekreter Önder Sav'ı, kongre hazırlıkları yordu. BUGÜN'ün aldığı bilgiye göre Sav, önceki gün rahatsızlanarak Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Sav'ın sağlık durumunun iyi olduğu, ancak önlem olarak hastanede tutulduğu belirtildi. Kongre öncesi bu bilginin kamuoyuna yansımasını istemeyen Sav'ın, en yakınındaki bazı partililerden de durumunun gizlenmesini istediği öğrenildi.

SAV "KORKUTTU"

Olağanüstü tüzük kurultayı talep eden muhaliflerin, imzalarının dün Genel Merkez'e teslim edeceği belirtilmişti. Ancak imzaların bugün ya da yarın Genel Merkez'e teslim edilmesine karar verildi. Sav ekibi, imza "rötarı" ile ilgili olarak, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın cenaze töreninin hemen ertesi günü "şık olmayacağı" gerekçesiyle bu kararın alındığını açıkladı. Ancak Sav'ın rahatsızlığı da imzaların tesliminde ertelemeye neden oldu. CHP'nin eski Genel Sekreteri, Salı günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Sav, yakın çevresini olayın gizli tutulması konusunda uyardı. Sav'ın kalp krizi geçirdiği iddiası kulislere yayıldı ancak zaman zaman yaşadığı safra atağının tekrarladığı, doktorların önlem olarak hastanede tutmak istediği öğrenildi. Sav'ın, beslenme ve yorgunluk kaynaklı rahatsızlık yaşadığı belirtildi.

MATKAP ÖZÜR DİLEDİ

Sav cephesinde sağlık sorunu yaşanırken, Genel Merkez'den ise, "midem bulandı" açıklaması nedeniyle özür geldi. Kurultay çağrı metnine "midem bulandı" tepkisi gösterdiği belirtilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, BUGÜN'e yaptığı açıklamada, hiçbir partiliyi incitmek istemediğini belirterek, şunları kaydetti:
"Sohbet ortamında söylediklerimden bir kelime oradan bir kelime buradan bir araya getirilmiş. Tüzük kurultayı talebi ile ilgili ne düşündüğümü yazılı açıklamam ile dile getirdim. Söz konusu maddenin, kafa karıştırdığını, parti içi demokrasi arayışları ile örtüşmediğini söyledim. Kimseyi incitmek istemedim. Çünkü yansıtıldığı gibi bir maksat taşımıyordu. Bütün partililere eşit mesafedeyim. Parti içinde sevgiyi oluşturmak için çabalıyorum. Sevgi ve saygı içinde parti yönetimi için özel gayret sarf ediyorum. Ben tüzük kurultayı talep eden arkadaşları muhalifler olarak görmüyorum. CHP'liler olarak birbirimizden kopmayacağız. Birlikte yöneteceğiz. Aramıza mesafe koymayacağız. Yanlış anlamadan dolayı üzüntülüyüm. Arkadaşlarımı üzmüş olmaktan dolayı rahatsızım, üzgünüm. Üslubuma önem veren birisiyim. Arkadaşlarımın bunu bilmesini istiyorum."
 
Baykal'a "Sav'a güvenme" baskısı

Önder Sav ve ekibi tarafından yürütülen olağanüstü tüzük kurultayı girişimi eski Genel Başkan Deniz Baykal tarafından da destekleniyordu. Ancak Baykal, Sav'ın bazı tüzük maddelerinde ısrarını gerekçe göstererek, desteğini çekti. BUGÜN'ün aldığı bilgiye göre, Baykal ekibi, girişimi doğrudan engelleyici şekilde delegelerle temas kurmuyor. Ancak "ne yapalım" diye soran delegelere "vermeseniz iyi olur" telkini yapılıyor. Baykal'ın desteğini çekmesinin nedenleri arasında Sav'ın, Baykal'ın istifası sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığını desteklemesine de işaret ediliyor. Baykal'ın yakın çevresinden çok sayıda ismin, "Sav'a nasıl güvenirsin, nasıl ortak hareket edersin" şeklinde tepki dile getirdiği belirtiliyor. Sav'ın rahatsızlığının Baykal ile ilişkisini nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu.

İmzalar Genel Merkez ’de

“Yeniden CHP Hareketi” adı ile olağanüstü tüzük kurultayı talep eden muhaliflerin, imzaları dün Genel Merkez’e teslim edildi. Hareketin sözcüsü Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, 362 imzayı Genel Merkez’e götürdüklerini söyleyerek imza toplamaya devam ettiklerini kaydetti.

 

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs