En Sıcak Konular

Eylem talimatı KCK’dan

19 Ocak 2012 08:19 tsi
Eylem talimatı KCK’dan Meclis’te Başbakan’ın makam odası önünde BDP’li vekillerce yapılan oturma eyleminin, KCK tarafından planlandığı, örgüte yakın yayın organlarında duyurulan süreye göre hareket edildiği iddia edildi.

Uludere olayının ardından 34 köylünün PKK’lı sanılarak vurulmasının ardından, BDP’li vekillerin TBMM’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makamının önünde yaptıkları oturma eyleminde, PKK’ya yakınlığıyla bilinen internet sitesi ANF’de yer alan haberin etkili  olduğu iddia edildi. Oturma eylemini, milletvekili Sebahat Tuncel’in şoförü olan ve ‘bomba’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan şahısla, Fatma Kurtulan’ın koordine ettiği ve Kurtulan’ın KCK’nın Türkiye sözcüsü olduğu iddia edildi.

ANF’yi okuyunca karar değişti

PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında örgütün Türkiye sözcüsü olduğu gerekçesiyle teknik takip altında bulunan Fatma Kurtulan’ın, BDP milletvekili Sebahat Tuncel’in koruması ve şoförü ile telefon görüşmeleri yaptığı, milletvekillerinin de dinlemeye takıldığı iddia edildi. Kurtulan ve BDP’li vekillerin arasında yapılan görüşmelerde, oturma eylemi sırasında vekillerin ANF’de yer alan bültenlere göre hareket ettiği iddia edildi. Uludere’de PKK’lı sanılarak 34 kaçakçı köylünün vurulmasının ardından 3 Ocak 2012’de Türkiye saati ile 20.34’te ANF’de ‘BDP’li vekillerden Meclis’te oturma eylemi’ başlıklı bir haber yayınlandığı, öğle saatlerinde oturma eylemine başlayan milletvekillerinin ‘sabahlayacağı’nın belirtildiği kaydedildi. Haberin yayınlanmasından sonra, vekillerle Kurtulan’ın yaptıkları görüşmede, ‘ANF’deki habere göre’ sabahlayacaklarını söyledikleri iddia edildi. Telefon kayıtlarında, şüpheli Fatma Kurtulan ile BDP’li milletvekili X arasında 20.55’te yapılan görüşmede, Kurtulan’ın, “Ne yaptınız hala Meclis’te misiniz?” diye sorduğu, milletvekili X’in de “Hala Genel Kurul’dayız. Biz oturmaya devam ediyoruz. Biz oturma saatini belirleyecekken ANF ‘Sabaha kadar’ yazdı. Artık bakalım” dediği iddia edildi. Fatma Kurtulan’ın “ANF sabahlayacaksınız mı yazmış” sorusu üzerine milletvekili X’in de “Hı evet öyle” dediği öne sürüldü. Bu konuşmadan 3 dakika sonra şüpheli Kurtulan’ın, başka bir kadını arayarak “Ben X’i aradım. Biz sabaha kadar yapmayacaktık. Birkaç saatlik bir şeydi ama ANF öyle geçmiş, sabahlayacaklar. Genel Kurul’dalar, ben de X’e (bir başka BDP’li milletvekili) geçiyorum” dediği iddia edildi.

‘Bize çorba getir, sabahlayacağız’

Şüpheli Fatma Kurtulan’ın aynı gün bir başka BDP’li milletvekiliyle yaptığı telefon görüşmesinde de ‘oturma eylemi’ni konuştuğu iddia edildi. Kurtulan’ın “Ne yapıyorsunuz?” sorusu üzerine BDP’li milletvekili X’in “Yine oturma eylemi yapıyoruz. Bize çorba falan getir, sadece simit vermişler” dediği, Kurtulan’ın “Sabahlayacak mısınız” sorusuna vekil X’in de “Evet sabahlayacağız”dediği iddia edildi. Bunun üzerine Kurtulan’ın “Zaten öyle de verildi” dediği, vekil X’in “Öyle de verildi işte sabahlayacağız” sözleri üzerine, Kurtulan’ın ‘Yav artık onun modası geçti’ dediği öne sürüldü.

star

Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs