En Sıcak Konular

O firmalar açıklansın!

18 Ocak 2012 16:49 tsi
Tarım Bakanı Mehdi Eker 'Endişeye gerek yok' dedi ama, binde bir oranında olsa da sütte antibiyotiğe rastlandığını açıkladı. Bakan Eker'in bu sözleri muhalefeti ikna etmedi. Soru önergeleriyle tartışmayı başlatan muhalefet milletvekilleri, 'riskli süt

Sütteki kanser riski iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. Muhalefet milletvekilleri soru önergesi vererek Tarım Bakanı Mehdi Eker'den sütte kanser riski olup olmadığını sordu. Bakan Eker, hasta hayvanların tedavisinde antibiyotik kullanılması durumunda, çok nadir olarak sütte de antibiyotik kalıntısı olabileceğini ifade etti. Antibiyotik oranının yüksek olmadığının altını çizen Eker, antibiyotik tespit edilmesi durumunda sütün imha edildiğini söyledi.

Ancak sütte kanser yapan madde sadece antibiyotik değil, bir de aflatoksin var. Mehdi Eker bununla ilgili oran vermedi. Bakan Eker kansere neden olan bu maddeye bozuk yemin neden olduğunu anlattı ve "Denetim yapıyoruz, hata yapan firmaları teşhir ediyoruz " dedi.

Bakan Eker için soru Önergesi veren CHP'li Ensar Öğüt'e göre ise kanserden ölümlerde artış var. Ensar Öğüt Başbakan'a seslenerek "bu bakanı değiştirin" dedi.

"Sütü karalamaya kimsenin hakkı yok"

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu da, binlerce çiftçinin büyük emeklerle ürettiği sütü karalamaya kimsenin hakkı olmadığını bildirdi. Kurul, yaptığı yazılı açıklamada süt ile ilgili haberlerin zihinleri bulandırmaya yönelik yapıldığını, binlerce çiftçinin büyük emeklerle ürettiği sütü karalamaya kimsenin hakkı olmadığını ifade etti. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "On yıl önce 1,5 milyon ton süt kayıtlı olarak işlenirken bu gün itibarıyla yaklaşık 7 milyon ton süt kayıt altına alınarak  sanayide işlenmektedir. Bu ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Hem işlenen süt, hem de çiğ süt gıda güvenliği temel ilkelerine uygun ve yasal güvence içindedir. Halk sağlığı ve hayvan sağlığı esas alınarak her aşamada denetlemeler yapılmaktadır.

Bakanlık tarafından kontrolleri yapılmış olan süt ve süt ürünleri konusunda halkımızın endişeye kapılmasına gerek yoktur. Zihinleri bulandırmaya yönelik bu yayınlar üreticiye, sanayiciye ve bu sektör içinde yer alan tüm taraflara yapılan, en hafif şekliyle insafsızlıktır. Gıda güvenliğine uygun  işlenen ve yasaların belirlediği ambalaj içinde etiketlenen süt ve süt ürünlerinin tüketiminden kimse endişe duymasın. Kayıtsız ve denetimsiz üretimin halk sağlığını nasıl olumsuz etkilediği konularına basınımızın dikkat çekmesi, özellikle sokak sütü ile devletin mücadelesine etkin destek vermesi gerekmektedir."

Radikal 

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs