En Sıcak Konular

'Mübarek yakında beraat edecek'

18 Ocak 2012 16:49 tsi
Kuveyt'in El Rai Gazetesi'ne mülakat veren Avukat Faysal El Otobi, Mübarek'in masum olduğuna inandıklarını belirterek, Mübarek'in kendisine yönelik suçlamalardan kurtulacağına ve beraat edeceğine inandıklarını ifade etti.

Mübarek'e karşı ayaklanmanın, Mısır'ı üçe bölmeyi hedefleyen ve İran, Hizbullah ve Hamas tarafından organize edilen bir planın parçası olduğunu ileri süren El Otobi, sözkonusu planın 2005 yılında başladığını ve Kuveytli başka bir avukatın bu konu ile ilgili mahkemeye belge sunduğunu söyledi.

Halk ayaklanmasının hemen ardından Hizbullah üyesi 19 kişinin Mısır'a sızarak hapishanelerdeki Hizbullah üyelerini serbest bıraktıklarını iddia eden El Otobi, "Ayaklanma ekonomik sebeplerden başladı fakat sonra işe bilinmeyen unsurlar karıştı" dedi.

Olaylar sırasında öldürülen göstericilerin bilinmeyen yabancı unsurlar tarafından vurulduğu iddiasını savunan Avukat Faysal El Otobi, Mısır'a gelerek Mübarek'i savunmaları konusunda ise "Biz Irak'a gelerek Saddam Hüseyin'i savunan Mısırlı avukatlardan hiç bahsetmedik. Mübarek ve oğulları, Kuveyt'in işgaline ve Saddam Hüseyin'in yağmacılığına karşı durdular" diye konuştu.

Mısır'da 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda Mübarek 30 yıl boyunca oturduğu cumhurbaşkanlığı makamından istifa ederek ayrılmış, muhaliflerin baskıları üzerine Mübarek, oğulları Cemal ve Ala ile İçişleri eski Bakanı Habib El Adli, Kahire Ağır Ceza Mahkemesi'nde başta protestocuların öldürülmesi olayı olmak üzere bir çok suçlamadan dolayı 03 Ağustos 2011 tarihinden itibaren yargılanmaya başlamıştı.

Kaynak: AA



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,689 µs