En Sıcak Konular

Yeni Kürt partisi kuruluyor iddiası

18 Ocak 2012 15:41 tsi
Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kararsız kalan Kürt seçmenin, yeni parti arayışında olduğu öne sürüldü. Kurulacak partide Kürtlerin etkin isimlerinin de yer alacağı ifade ediliyor.

Kürtlerin tek temsilcisi olduğunu iddia eden BDP'nin PKK ekseninde siyaset yapması ve AK Parti'nin Uludere olayının ardından somut adım atmaması bölgede, kararsızları yeni arayışlara itti.

Bazı dindar Kürtlerin bölgede nabız yoklamaya başladığı ve kurulacak partide, eski siyasetçi Haşim Haşimi ile Abdurrahman Kurt'un bulunacağı belirtiliyor.

Partide ayrıca BDP'nin güvercin kanadından önemli isimlerin yanı sıra Kemal Burkay ve HAKPAR lideri Bayram Bozyel'in de yer alabileceği öne sürülüyor.

AK PARTİ VE BDP'YE TEPKİ DUYANLAR ARAYIŞTA

Milat gazetesinden Aslan Değirmenci'nin haberine göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son dönemlerde PKK ekseninde siyaset yapan BDP'ye duyulan tepki ve AK Parti'nin Uludere olayının ardından somut adım atmaması kararsızları yeni arayışlara itmeye başladı. Bu arayışın farkına varan kanaat önderlerinin işaretiyle bazı dindar Kürtlerin bölgede nabız yoklamaya başladığı öğrenildi.

Kürtlerin etkin isimleri ile arayışlar

Bölgedeki bazı cemaatler, aşiretler ve AK Parti'den geçen dönem milletvekili seçilemeyen eski vekiller yeni bir parti kurmak için harekete geçti.

Parti kurmak için çaba sarf eden grupların görüştüğü isimler arasında ise başı Kürtlerin etkin isimlerinden, eski siyasetçi Haşim Haşimi çekiyor. Türkiye ile Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetimi ile köprülerin kurulmasında da gösterişsiz ama çok etkili bir rol oynadığı bilinen Haşim Haşimi, Güneydoğu Anadolu'nun en köklü ailelerinden birine mensup... 1984-1989 yılları arasında Cizre Belediye Başkanlığı yaptı. Ardından 20 ve 21. dönemlerde Diyarbakır Milletvekili olarak Meclis'te yer aldı. TBMM'de, 1996 yılında kurulan ve 2 yıl süren Göç Araştırma Komisyonu'nun başkanlığı da yapan Haşimi, AK Parti'ye yakınlığıyla da tanınıyor.

Bölgede kurulması muhtemel bir partide görev alması muhtemel bir diğer ismin ise Abdurrahman Kurt olduğu konuşuluyor. AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt, açılım sürecinde önemli rol üstlenmişti. Ayrıca bölgede bazı cemaatlerin ve siyasallaşmış grupların da konuyu istişare ettikleri ifade ediliyor...

PKK üstlerini çizmişti

Öte yandan henüz istişare aşamasında olsalar da bölgede ziyaretlere başlayanlar arasında kapatılan DEP'de bir dönem siyaset yapan ve Kürt sorunun daha ılımlı politikalar ile dile getirilmesini savunan BDP'nin güvercin kanadından önemli isimlerin olduğu öğrenildi. DEP ve PKK tarafından üstü çizilen BDP'lilerin, 31 yıldır yaşadığı İsveç'ten Türkiye'ye dönen Kemal Burkay ve HAKPAR lideri Bayram Bozyel ile de görüşme arayışı içinde olduğu biliniyor.

MİLAT GAZETESİ



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,545 µs