En Sıcak Konular

Yerli otomobilde iki markaya açık kapı

18 Ocak 2012 14:11 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobile ilişkin, 'Türkiye bu iş için hem teknolojik hem de insan gücüne sahip' derken iki markaya kapıyı açtı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimiyle ilgili olarak, ''Eğer FIAT ve TOFAŞ Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek, tasarımı Türkiye'de yapılmak, önemli parçaları Türkiye'de üretilmek ve Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük bir mutluluk duyarız'' dedi.

Ergün, İstanbul Ticaret Üniversitesinde düzenlenen ''Girişimcilik Konferansı'' ve İktisadi Araştırmalar Vakfı ödül törenin ardından basın mensuplarının yerli otomobille ilgili sorularını yanıtladı.

Otomobil sektörünün Türkiye'deki durumuyla ilgili önceden çok kapsamlı açıklamalar yaptıklarını ve bu dönemde hükümet programında da ifade ettikleri gibi bu kadar güçlü olan bir sektörün merkezine mutlaka yeri bir marka ve yeni model otomobiller koymak icap ettiğini söylediklerini anımsatan Ergün, ''Bunun için gereken destek ve teşvik mekanizmalarını da oluşturuyoruz'' dedi.

Bunu sektörle de değişik zamanlarda bir araya geldiklerinde ifade ettiklerini belirten Ergün, sektörden bu konularda sıcak mesajlar da aldıklarını, bu sıcak mesajların yavaş yavaş somutlaştığını görmekten de memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ergün, şunları kaydetti:

''Bunun çok değişik yolları, çok değişik modelleri olabilir, çünkü baştan beri ifade ettiğimiz sektör her türlü yatırımı yapabilecek güce sahiptir. Hem ekonomik güce sahiptir hem teknolojik birikime sahiptir hem de yetişmiş insan gücüne sahiptir.

Bunu yaparken bir girişimci de tek başına bunu yapabilir ya da Türkiye'de bu sektörde olanlar veya sektöre yeni girmek isteyenler bir araya gelip de yapabilirler veya uluslararası sermaye ile işbirliği şeklinde de yapılabilir. Önemli olan Türkiye'den yeni bir marka ve model çıkarmaktır.

Bu marka ve modelin çıkarılması için değişik yöntemler uygulanabilir. Eğer FIAT ve TOFAŞ Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek, tasarımı Türkiye'de yapılmak, önemli parçaları Türkiye'de üretilmek ve Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük bir mutluluk duyarız.''

Gördükleri kadarıyla gelişmenin bundan ibaret olmadığını belirten Ergün, ''Başka firmalar da konunun üzerinde çalışmaktadırlar. Eminim, Türkiye önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde sadece bir markayı değil birden fazla markayı ve modelleri piyasaya sunabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Bunu görüyoruz, bundan da memnuniyet duyuyoruz'' diye konuştu.



AA

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs