En Sıcak Konular

Sedat Bucak'ın uçsuz bucaksız mafya ağı!

20 Haziran 2007 08:20 tsi
Sedat Bucak'ın uçsuz bucaksız mafya ağı! Susurluk Skandalı'nı yeniden gündeme getiren Ankara'daki 'Kaldırım' operasyonu derinleşiyor. Bucak'tan, otopark mafyasına haraç vermeyen avukat için talimat: "Buraya getirin, linç edelim"... İşte eski vekil Sedat Bucak'ın Ankara'yı kasıp kavuran

Sahte Jitem kimliği taşıyan çete üyeleriyle ilgili bin 500 sayfalık dosya hazırlandı. Başkentteki bütün otoparkları zorla ele geçirmeye çalışan şebekenin, haraç almak istediği bazı kişileri, Sedat Bucak'ın eşinin bilgisi dahilinde tehdit ettiği belirtiliyor.

Dosyadaki bilgilere göre, gözaltına alınan zanlıların telefon konuşmalarında ilginç bilgilere ulaşıldı. Sanıklardan Oğuzhan K. ile Sevda Ç. arasındaki görüşme, lüks restoran, bar ve otopark sahiplerinin nasıl baskı altına alındığını gözler önüne seriyor.

Bazı konuşmalarda, "Bunun arkasında abi var, yenge var, altı yüz milyar lira para...", "Yok kardeşim yok. Altı yüz milyar lira borcu var, Sedat abi de biliyor, yenge de biliyor." ifadeleri kullanılıyor. Gözaltına alınan eski DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak'ın danışmanı Cengiz T.'nin, müşteki Avukat Abdullah N.T.'yi de ölümle tehdit ettiği belirlendi.

Mahkeme kararıyla yapılan dinlemede Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) görevlisi Cengiz T.'nin, kendilerine 400 bin YTL'lik bir çekin tahsilatı için gelen; ancak çekini şebekeye kaptırıp üzerine 10 bin YTL veren müşteki Avukat Abdullah N.T.'ye, "Senin sağın solun belli olmaz, gider adımızı verirsen sana Türkiye'de ve Ankara'da hayat hakkı tanımayız, hiçbir yerde avukatlık yapamazsın, zaten Sedat Bey seni çağırdığında 'çağır gelsin linç edelim' demişti. Bizim adımızı verirsen senin her bir gözüne 100 kurşun sıkarız." dediği belirlendi. Abdullah N.T., Sedat Bucak ve danışmanı Cengiz T.'den şikayetçi olurken, Cengiz T.'nin, polisteki ifadesinde, bu sözleri, "Sınırı biraz aşmış." şeklinde değerlendirdiği belirtildi.

Şikâyetçi Abdullah N.T.'nin, polise verdiği ifadesinde, alacaklısı Bülent Y.'nin kendisini tehdit etmesi üzerine Başbakanlık'ta danışman olarak çalışan Cengiz T.'ye başvurduğunu söylediği kaydedildi. Cengiz T.'nin, daha sonra bir randevu ayarlayarak Sedat Bucak ile ofisinde baş başa görüşme sağladığını anlatan Abdullah N.T., Sedat Bucak'ın daha sonra alt kattaki Rıfkı Ö. ve Sevda Ç. isimli kişilerle kendisini tanıştırdığını savunduğu ifade edildi. Avukat N.T.'nin, şikâyetinde daha sonra Sevda Ç.'nin evine 2-3 kez geldiğini, "İhtiyacım var." diyerek 10 bin YTL para ile kullanmak üzere otomobilini aldığını anlattığı bildirildi.

'Özel Harekât'ta adamlarımız var'

Sahte Jandarma İstihbarat Teşkilatı (JİT) kimliğini taşıyan Bucak'ın koruması ve şoförü Rıfkı Ö.'nün, göz altına alınması üzerine danışman Cengiz T.'nin, kendisini arayarak emniyette Rıfkı Ö. ile görüşmesini istediğini anlatan avukat N.T.'nin, "Bu sebeple organize şubede Rıfkı ile görüştüm. Bugün de (dün) Cengiz T. telefonuma, 'Seni Sedat Bey istiyor beni ara.' şeklinde mesaj gönderdi." şeklinde konuştuğu öğrenildi. Cengiz T.'nin, müşteki avukatla görüşmek istemesi üzerine polis, Avukat N.T.'nin üzerine gizli dinleme cihazları yerleştirdi. Dinlemede, Cengiz T.'nin, avukata emniyette vereceği ifadede kendisinin ve Sedat Bucak'ın isimlerini vermeyeceğini söylediği saptandı. Dinlemede ayrıca Cengiz T., "Bak bizim poliste de çok adamlarımız var, hepsi özel harekâtla operasyona katılan adamlar. Bize hiçbir şey olmaz, senin şikâyetine rağmen bunlar salı günü serbest kalırsa Sedat Bucak bunu senin yanına koymaz, işte o zaman sen yandın." dedi. Avukat N.T., Bucak ve Cengiz T.'den şikayetçi oldu. Cengiz T., avukat N.T.'nin iddialarını kabul etmedi.

Zaman



Bu haber 2,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,336 µs