En Sıcak Konular

Dünya Bankası: En kötüsüne hazırlanın

18 Ocak 2012 13:01 tsi
Dünya Bankası, küresel kriz uyarısında bulunurken, ülkelerin en kötüye hazırlanması gerektiğini de söyledi

Dünya Bankası, Avrupa borç krizinin derinleşmesi halinde, gelişen ülkelerin büyümeyi destekleyici adımlar atmaları gerekeceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası'ndan Andrew Burns, gelişmekte olan ülkelerin en iyiyi ummasını, ancak en kötüsüne de hazırlanması gerektiğini söyledi.

Küresel ekonomiye ait son tahminlerini açıklayan Dünya Bankası, Euro Bölgesi krizin üstesinden gelse bile dünya ekonomisinin bu yıl ciddi biçimde yavaşlayacağını kaydetti.

Dünya Bankası, küresel ekonomi için büyüme tahmininde son üç yılın en keskin indirimini yaptı ve Euro Bölgesi'ndeki resesyonun, Hindistan ve Meksika gibi gelişen piyasalarda yavaşlamayı hızlandırma tehdidi taşıdığını kaydetti.

Washington merkezli kuruluş, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2.5 büyüyeceği tahmininde bulundu. Haziran ayındaki büyüme tahmini yüzde 3.6 seviyesindeydi. Kuruluş, daha önce yüzde 1.8 büyüyeceği tahmininde bulunduğu Euro Bölgesi2nin bu yıl yüzde 0.3 daralabileceğine dikkat çekti. ABD büyüme görünümü ise yüzde 2.9'dan yüzde 2.2'ye indirildi.

Dün ABD'de ve bugün Asya'da açıklanan Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, Dünya Bankası, "Bu çok daha zayıf büyüme rakamlarına ulaşılmasının bile belirsiz olması ile birlikte, Avrupa'daki düşüş ve gelişen piyasalardaki daha yavaş büyüme, her iki olumsuz faktörün birbirini güçlendirmesi sonucu, daha da kötü sonuçların çıkmasına neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, bugün, doğrudan yabancı yatırımın Aralık ayında, Temmuz 2009'dan bu yana en hızlı düşüşünü gösterdiğini açıkladı. Bu, Dünya Bankası'nın, gelişen piyasaların "en kötüsüne hazırlıklı olmaları" yolundaki uyarısının altını çiziyor. Öte yandan, Çin'de 70 kentin 52'sinde konut fiyatları, Aralık ayında, önceki aya göre düşüş gösterdi.

Dünya Bankası'na göre, Avrupa'daki kargaşa halen 2008'dekine benzer bir küresel finans krizini tetikleme potansiyelne sahip..

Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs