En Sıcak Konular

'Kulüpler kendi yasalarına göre yönetilecek'

18 Ocak 2012 12:55 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, futbol kulüplerinin artık dernekler kanununa göre değil, kulüpler yasasına göre yönetilmesi yönünde hazırlıkların başlatıldığını açıkladı.

Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyon (TFF) ve Türkiye'de futbolun yönetimine siyasal bir etkide bulunmayı hiç bir zaman arzu etmediklerini ifade etti.Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 49.'su düzenlenen Sporun Zirvesi Semineri Antalya Clup Hotel Sera'da başladı. İki sürecek olan seminere futbol dünyasının yakından tanıdığı isimler katılıyor. Seminer, geçen hafta içinde kayak anteranman pistinde hayatını kaybeden Aslı Nemutlu, Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Lefter Küçükandonyanis ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkanı Rauf Denktaş adına saygı duruşuyla başladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'nin Kulüpler Birliği mevzuatının oluşması yönünde bir adım atacak olması durumunda buna destek vereceklerini söyledi. Bu adımının atılmasının ardından Spor Bakanlığı bünyesinde bir hukuk heyeti oluşturarak, kulüplerin artık dernekler kanununa göre değil, müstakil ve kulüplerin iradesine odaklı bir kulüpler yasasına göre yönetilmesi yönünde hazırlıkları başlattıklarını açıklayan Bakan Suat Kılıç, "Türk sporuna dernekler yasasıyla değil, kulüplerin kulüpler mevzuatıyla yönetilebileceği bir hukuki altyapıyı kazandırmak da bizim görevimizdir. Sadece kulüpler mevzuatı federasyonların ihtiyaç duyacağı mevzuat düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Bununla birlikte Türkiye'nin yapmakta olduğu uluslararası spor organizasyonları bir standarda ortak yapıya kavuşturmak üzerede paralel bir mevzuat düzenlemesi için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.

"FUTBOLA SİYASAL ETKİDE BULUNMAYI HİÇ ARZU ETMEDİK"

En fazla hassasiyet gösterdikleri noktanın siyasetin futbol yönetimine müessir olup olmadığı, etki edip etmediği meselesi olduğunu belirten Bakan Kılıç, TFF ve Türkiye'de futbolun yönetimine siyasal bir etkide bulunmayı hiç bir zaman arzu etmediklerini ifade etti. Spordaki gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet adına, kamu adına, bakan olmadan evvel milletvekili olmamız hasebiyle vekili olduğumuz millet adına futboldaki gelişmeleri, sporun diğer alanlarındaki gelişmeler gibi yakından takip etmeye devam ediyoruz."

Futbol kulüpleriyle ilgili arzularını açıklayan Bakan, "UEFA'nın üzerinde hassasiyetle durduğu finansal fair-playin, başta futbol kulüpleri ve sonrasında diğer kulüpler olmak üzere egemen olması kaçınılmazdır. Yöneticilerin futbol kulüpleri diledikleri gibi borçlandırdığı yapılar maalesef özellikle Anadolu kulüplerinde çok acı tablolarda yaşamakta olduğumuz gibi olumsuzlara neden olabilmektedir. Temlik koyma anlayışına bir disiplin getirilmesi kaçınılmadır. TFF, adım atacak olursa gerek bakanlık gerekse TBMM olarak burada atılacak adımları destekler durumda olduğumuz peşinen beyan etmek isterim. Bununla birlikte yayın gelirlerinin tamamına yakının temlik edilebilir olması, başta Anadolu kulüpleri olmak üzere orta ölçekli mali yapıya sahip olan kulüpleri yönetimi anlamında son derece güçer yaratan durum olarak değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

"ASLI NEMUTLU OLAYI TÜM HATLARIYLA İNCELENECEK"

Bakan Suat Kılıç, geçen hafta içinde Erzurum'da kayak anteranman pistinde hayatını kaybeden milli sporcu Aslı Nemutlu'nun kazasıyla ilgili ön raporun tamamlandığını belirtti. Bu olayda sessiz kalmak gibi bir tavırlarının olmadığını ifade eden Kılıç, kazada ihmal ve kusura olanların bedelini ödeyeceğini kaydetti.

"2012'de 18 YENİ STADYUM YAPILACAK"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapısı hakkında bilgi veren Bakan Suat Kılıç, 2012 yalında Türkiye gelenilinde 18 yeni stadyum yapılacağını belirtti. İlk stadyumun temelinin 2011'in sonunda Afyonkarahisar'da atıldığını belirten Suat Kılıç, protokolleri tamamlanan stadyum sayısının 14'e ulaştığını kaydetti. Bu illere ek olarak Antalya ile birlikte Ankara, İzmir ve Eskişehir'de yapılacak olan stadyumların lokasyonu netleştiremedikleri için protokol paketine dahil edilmediğini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir'de stadyumun yeni inşa ve yapım modeli belli oldu. 4 stadyumu dahil ettiğimizde 2012 yılında yeni stadyum sayısı 22'ye ulaşmış olacak. Cumhuriyet tarihinde genel tarihi anlamında spora yapılan yatırımlar planında bu bir devrimdir. Kapılı yüzme havuzu olmayan 18 il var. Bu 18 ili yüzme havuzları yatırım programına dahil ettik. Kapalı yüzme havuzu olmayan bir tek il kalmayacak."

cihan

Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,242 µs