En Sıcak Konular

İşte okulların tatil edildiği iller

18 Ocak 2012 12:03 tsi
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı birçok ilimizde okulların tatil edilmesine sebep oldu.

MARDİN

 Mardin'de bu sabah başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle okullar bir gün tatil edildi. Tarihi kent, kar yağışı ile adeta beyaz gelinliğe büründü.

    Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, yoğun kar yağışı sebebiyle İl Hıfzıssıhha kararı ile okulların bugün tatil edildiğini belirtti.

    Okulların tatil edilmesi ile birlikte öğrenciler kar keyfini kartopu oynayarak çıkardı. Bazı vatandaşlar ise yolların kar olması nedeniyle saatlerce duraklarda servis beklemek zorunda kaldı.

    Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava şartları, Mardin'de de hissediliyor. Gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar, tipi ve soğuk hava, ulaşımda sıkıntıları beraberinde getirdi. Mardin'in yüksek rakımlı ilçelerinden Savur, Dargeçit, Midyat ve Mazıdağı ilçelerinde kar yağışı sebebiyle 35 köy ve 20 mezranın ulaşım bağlantısının kesildiği belirtildi.

    Kar yağışına en çok çocuklar sevinirken, Mardin şehir merkezinde etkili olan kar ve soğuk hava yüzünden kent içi ulaşımı güçlükle yapılıyor.

Zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı ve yayalara ait kaldırımlarda oluşan kar nedeniyle vatandaşların yürümekte zorlandıkları gözlendi.

    Belediye ve Karayolları ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışması başlattı. Belediye ekipleri, ana caddeleri iş makineleri ile temizlerken, ara sokaklarda biriken karların sokağın ortasına atılarak erimesi ise dikkat çekti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zincirsiz araçları trafiğe sokmamak için denetim yapmaya başladı.
MUŞ

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada olumsuz hava koşullarının etkisini devam ettirmesi halinde bu sürenin uzatılabileceği bildirildi.

RİZE

Rize'de kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime Çamlıhemşin ilçesinde 2, Kalkandere ilçesinde ise 1 gün ara verildi.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda doğabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak eğitime Çamlıhemşin'de 2, Kalkandere'de ise 1 gün ara verildiği bildirildi.

Eğitime Kalkandere'de yarın, Çamlıhemşin'de ise 20 Ocak'ta yeniden başlanacak.

MALATYA

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Pütürge Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, ilçede bir çok yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle bugün ve yarın eğitime 2 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, Kubbe Dağı'ndaki yoğun kar yağışı nedeniyle 4 gündür Malatya'ya ulaşımın sağlanamadığı Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin yolu da tek yönlü olarak açıldı. Yolun ulaşıma açılması üzerine Pütürge Devlet Hastanesi'nden Malatya'ya hasta sevki de başladı.


Mahsur kalan 6 işçi kurtarıldı


Öte yandan, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde elektrik hatlarında meydana gelen arızayı gidermek için çıktıkları arazide mahsur kalan 6 işçiyi İl Özel İdaresi ekibi kurtardı.

Hekimhan'ın bazı köylerinde kar yağışı sonrası elektrik hatlarında meydana gelen arızayı gidermek için göreve çıkan 6 işçi, Yukarı Sazlıca köyünden döndükleri sırada Deveci köyü mevkisinde tipi ve fırtınaya yakalandı.

Bölgede mahsur kalan işçiler, İl Özel İdaresinin karla mücadele çalışmalarını yürüten ekiplerince yaklaşık 3 saat sonra kurtarıldı.

AKSA Hekimhan İşletme Şefi Kemal Kuşcu, vatandaşa kesintisiz bir şekilde elektrik vermek için ellerinden gelen bütün imkanları kullandıklarını belirtti. Kuşçu, ''İlçemizde kış şartları zorlu geçiyor. Gece dahi görevli personelimiz hizmet vermektedir. Personelimiz, kar ve soğuğa aldırmadan görevlerini sürdürüyor'' dedi. (AA)


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs