En Sıcak Konular

Yoldan geçeni bile vuruyor!

17 Ocak 2012 17:26 tsi
Suriye’de Baas rejimi katliamlarına son hızıyla devam ediyor. Rejimin ağır silahlar kullandığını ve eylemcilerin kaldıkları mahalleleri bombardımana tuttuğunu söyleyen aktivistler ise BM ve Uluslararası Toplum’u müdahaleye çağırıyor.

Suriyeli eylemciler, Baas güçlerinin Humus ilindeki mahalleleri, bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetli bir şekilde bombardımana tuttuğunu açıkladı. Humus’taki Devrim Komuta Konseyi, El-Beyada mahallesinin bombalanması sonucu aralarında bir çocuk ve bir kadın olmak üzere en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını vurguladı.

Konseyin sözcüsü Ebu Cafer El-Humusi, Suriye’de akan kanın durdurulması için Uluslararası Toplum’u ve Birleşmiş Milletleri müdahale etmeye çağırdı.

Suriyeli siyasi aktivist Osman El-Humusi basına yaptığı açıklamada bombardımana maruz kalan Bab Amru, El-Kasir, El-Beyada ve El-Halidiye mahallelerinde vatandaşların evlerinin üzerine bombalar düştüğünü ifade etti. Ardından Baas güçlerinin roketatarlar kullandığını ve gösterilerin olduğu mahalleleri yoğun ateşe tuttuğunu dile getirerek yoldan gelip geçenlerin dahi Baas ve Şebiha güçleri tarafından hedef alındığına işaret etti.

Ağır silahlar kullanılıyor

Humus’taki Dir Ba’lebe’de de Suriye Devrimi Genel Kurulu, güney mahallede konuşlanan Baas güçlerinin ağır ve orta silahlar, 500 füzeleri kullandığını, Chelka roketleri fırlattığını belirtti. Komşu mahallelerin sakinleri büyük patlama sesi duyduklarını, patlamanın evleri şiddetle salladığını ifade etti.

Muhalif eylemciler internet üzerinden resimler yayınlayarak bu resimlerin günlerdir süren ve onlarca kişinin yaralanıp ölmesine, evlerin yıkılmasına yol açan topçu bombardımanı sonucunda evlerini terk eden ailelere ait olduğunu belirtti.

Eylemciler ayrıca dün Suriye Baas güçlerinin kurşunlarıyla çoğunluğu Humus’tan olmak üzere toplam 21 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Hama Kenti’nde de Suriye Devrimi Genel Kurulu’nun açıklamasına göre her gün gece saat 11’den sabah saat 9’a kadar elektrik kesiliyor.

Baas güçleri dün El-Kusur Mahallesi’nde bulunan Devrim Parkı’ndaki çevre müdürlüğü binasını işgal ederek Baas ve Şebiha kuvvetlerinin kalacağı askeri bir kışlaya çevirdi.

Suriye Devrimi Genel Kurulu’ndan yayınlanan bildiride ayrıca Baas güçlerinin elinde 16 gündür Haseki İli’ne bağlı Es-Sa’ade köyünden öldürülen şahısların cesetleri bulunduğu ancak Baas güçlerinin bu cesetleri ailelerine teslim etmeyi reddettiği açıklandı.

Halep kentinde de bir üniversite yurdu yine Baas güçleri ve Şebiha güçleri tarafından saldırıya maruz kaldı. Dün akşam Baas güçleri göstericilere vahşi bir şekilde saldırdı. Bu saldırı sonucu

yaklaşık 17 kişi yaralandı. Onlarca üniversite öğrencisi tutuklandı. Saldırgan güçler, kız öğrencilerin kaldığı 16, 18 ve 19 no’lu binaları tamamen boşalttı.

Şam’ın kırsal kesiminde de şehrin bu sabah şafaktan önce yeniden bombardımana tutulması sonucu 9 vatandaş yaralandı. İki ev de yıkıldı. Der’a kentinde ise Baas güçleri şehirdeki eylemcilere yönelik geniş çaplı tutuklama kampanyasına kalkıştı. Suriye Devrimi Genel Kurulu bunun, Suriye rejiminin izlediği bir politika olduğunu, Arap Birliği heyeti önünde bir kısım tutukluyu saldığını gece olduğunda da eylemcileri ve devrimcileri tekrar tutukladığını vurguladı.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs