En Sıcak Konular

Raymond James anketi!

19 Haziran 2007 20:48 tsi
Raymond James anketi! Daymond James tarafından Konda'ya yaptırılan kamuoyu yoklamasına göre, AKP, seçimde yüzde 41.9 oy alacak ancak sandalye sayısı, 307'ye inecek. CHP ve MHP de TBMM'e girecek. Meclis'te 40 kadar bağımsız milletvekili olacak.

AKP'nin 22 Temmuz seçiminde mutlak çoğunluğu kaybedeceği bildirildi. Raymond James adlı aracı şirketince yaptırılan ankete göre, AKP, seçimde oyların yüzde 41.9’unu alacak. Buna karşın, AKP’nin sandalye sayısı, 307’e düşecek. CHP ve MHP'nin de gireceği Meclis'te 40 kadar bağımsız milletvekili görev yapacak.

Financial Times gazetesi’ne göre, İstanbul’da faaliyet gösteren yatırım menkul şirketi Raymond James tarafından Konda’ya yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre, AKP oyları 2002 yılında elde edilen yüzde 34’ten yüzde 41.9’a çıkacak. Ancak AKP’nin sandalye sayısında önemli bir düşüş olacak. 2002 yılında 363 sandalye elde eden AKP, bu seçimde ancak 307 milletvekili kazanabilecek.

40 KADAR BAĞIMSIZ

Böylece, AKP tek başına iktidar olma şansı elde edecek ancak çoğunluğu önemli ölçüde azalmış olacak. 9-10 Haziran’da 3 bin 605 kişinin katılımı ile 81 ilde gerçekleştirilen araştırma ayrıca, TBMM’ye CHP ve MHP’nin de gireceğini de gösterdi. Ankete göre, 40 kadar bağımsız, seçimi kazanarak TBMM’de görev yapacak. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Financial Times ise AKP’nin parlamento çoğunluğunun azalması ile partinin “laik muhalefet” ile uzlaşmaya mecbur kalabileceği yorumunu yaptı.
cafe siyaset



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,502 µs