En Sıcak Konular

Ortadoğu sermayesi Türkiye'yi sevdi

17 Ocak 2012 12:59 tsi
Türkiye'de geçen yıl Ocak-Kasım döneminde kurulan 3 bin 350 yabancı sermayeli şirket arasında, Ortadoğu sermayeliler 2010 yılına göre yüzde 14.4 artarak bin 78'e ulaştı.

Geçen yıl Türkiye'de Ocak-Kasım döneminde kurulan yabancı sermayeli yaklaşık her 3 şirketten biri Yakın ve Ortadoğu sermayeli şirketlerden oluştu. Bu dönemde kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı 3 bin 350'ye ulaşırken, Yakın ve Ortadoğu sermayesiyle kurulan şirket sayısı bin 78'i buldu. Ocak-kasım 2010 döneminde 3 bin 24 olan yabancı sermayeli şirket sayısı 2011 yılının aynı döneminde yüzde 10,7 artarak, 3 bin 350'ye çıktı. 2011'in aynı döneminde Yakın ve Ortadoğu sermayeli şirket sayısı yüzde 28,5, ABD sermayeli şirket sayısı yüzde 26,8, AB sermayeli şirket sayısı yüzde 12,5 arttı.

Yakın ve Ortadoğu sermayesiyle kurulan şirketlerin 63'ünün kayıtlı sermayesinin 500 bin doların üzerinde, 127'sinin kayıtlı sermayesinin 200 bin ile 500 bin dolar arasında, 533'ünün kayıtlı sermayesinin 50 bin ile 200 bin dolar arasında, 355'inin kayıtlı sermayesinin de 50 bin doların üzerinde olduğu görüldü.

GAYRİMENKUL VE KİMYA GÖZDE
2011 yılı Ocak-Kasım döneminde kurulan 3 bin 350 uluslararası sermayeli şirketin, başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere, gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri ile imalat sanayi sektörlerinde faaliyette bulundukları görüldü. İmalat sanayiinde faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerde kimyasal madde ve ürünleri imalatı birinci sırada yer alırken, bunu makine ve teçhizat imalatı ile gıda ürünleri, içecek ve tütün imalatı izledi.


akşam

Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs