En Sıcak Konular

İş dünyasının anketinden Erdoğan çıktı

17 Ocak 2012 12:16 tsi
İş dünyasının anketinden Erdoğan çıktı Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin anketine katılan işadamları gündemde yer alan konuları değerlendirdi. İş dünyasının temsilcilerine göre cumhurbaşkanı kim olur?

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin anketine katılan işadamları gündemde yer alan konuları değerlendirdi. Ankete göre, iş dünyasının temsilcilerinin yüzde 66.4’ü bir sonraki Cumhurbaşkanı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğuna inanıyor. İşadamlarının yüzde 35.8’i Fransa ile ekonomik ilişkilerin durmasını istiyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nce (TÜGİAD) gerçekleştirilen “Başkentin Nabzı Araştırması”na katılan iş dünyası temsilcilerinin yüzde 66,4'ü, bir sonraki Cumhurbaşkanı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağına inandığını dile getirdi.

Araştırmaya göre, işadamlarının yüzde 43,8'i bedelli askerlik uygulamasını eşitliğe aykırı buldu, yüzde 35,8'i ise 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan karar sebebiyle, Türkiye'nin Fransa'yla ekonomik ilişkilerini durdurmasını istedi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TÜGİAD, her ay Ankara'nın “ekonomik ve sosyal” alanda nabzını tutacak alan araştırmaları yapacak. Sadece son 30 gün içinde yaşanılan konuları ve ülkeyi direkt ilgilendiren konu başlıklarından oluşacak bu araştırmalar, iş dünyasının temsilcileri ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yapılan araştırmada bin 187 deneğe soru yöneltildi, 859 erkek, 289 kadın olmak üzere bin 148 anket formu geçerli sayıldı.

Cumhurbaşkanı kim olur?

İş dünyası temsilcileri, “Sizce önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı kim olur?” sorusuna ise, yüzde 11,3 oranında Abdullah Gül, yüzde 66,4 oranında Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 7,6 oranında Deniz Baykal, yüzde 4,1 oranında Bülent Arınç, yüzde 4,1 oranında Devlet Bahçeli, yüzde 3,2 oranında da Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verdi.

KADINA ŞİDDET

Buna göre, “Kadına şiddet konusunda son dönemdeki hızlı artışın sebebi” olarak iş dünyası temsilcilerinin yüzde 54,8'i bu konudaki cezaların az olmasını, yüzde 12,7'si dizilerdeki kadına yönelik şiddetin kötü örnek oluşturmasını görüyor.CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRESİAraştırmada işadamlarına “Cumhurbaşkanlığı görev süresi” de soruldu. Katılımcıların yüzde 10,8'i Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 3 yıl, yüzde 40,9'u 5 yıl, yüzde 37,3'ü 7 yıl, yüzde 8,6'sı da 10 yıl olması gerektiğini ifade etti.

ŞİKE YASASI...BEDELLİYE KARŞILAR

Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biri de bedelli askerlik konusunda geldi. Ekonomik durumu iyi olanların başvurabildiği bedelli askerliği, iş dünyası temsilcilerinin 43,8'i eşitliğe aykırı buldu. Deneklerin yüzde 36,4'ü bedelli askerliği gerekli bir uygulama olarak değerlendirirken, yüzde 17,5'i “bedelli olsa da olur olmasa da olur” dedi. Yüzde 2,3 ise bu konuda fikir beyan etmedi.

Yeni Akit 

Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,275 µs