En Sıcak Konular

Dink'in arkadaşları adliye önünde nöbet tutacak

17 Ocak 2012 12:03 tsi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul Adliyesi'nde görülen ve karar çıkması beklenen davanın 25. duruşması öncesi Beşiktaş'ta toplanan ve kendilerine Hrant'ın Arkadaşları adını veren grup, adliyeye yürüdü.

Aralarında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile bazı sanatçıların da bulunduğu grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup, dava bitene kadar adliye önünde nöbet tutacak.Hrant'ın Arkadaşları karar çıkması beklenen 25. Duruşma öncesi Dolmabahçe ve Beşiktaş Meydanlarında toplandı. 'Hrant için adalet için' yazılı pankart açan grup adliyeye doğru yürüyüşe geçti. Beşiktaş Meydanı'nda toplanan ve aralarında Hrant Dink'in eşi Rakeel Dink, CHP İstanbul Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Halkın Sesi Partisi İstanbul İl başkanı Mehmet Bekaroğlu ve bazı sanatçıların bulunduğu grup adliyeye doğru yürüyüşe geçti. 'Bu dava böyle bitmez' yazılı dövizler taşıyan grup yürüyüş boyunca 'Katil devlet hesap verecek' , 'Bu dava böyle bitmeyecek' , 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant' , 'Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz' , 'Öldür diyenler yargılansın' , 'Hrant için adalet için' şeklinde sloganlar attı.

Hrant'ın Arkadaşları adına hazırlanan ortak metni okuyan Garo Paylan, Hrant için içeride neye göre karar vereceklerini bildiklerini belirterek, " Bu karar devletin kararıdır. Emniyetiyle, jandarmasıyla, istihbaratıyla, yargısıyla, medyasıyla, hükümetiyle, muhalefetiyle 5 yıl önce Hrant'ı aramızdan almaya karar vermiş olanlar şimdi adalet saraylarında bir karar daha verecekler. 2-3 tetikçinin işi diyecekler. Karanlık dünyalarında gizlenmeye çalışacaklar. Bunu nasıl başarabilirler, biz onları tanıyoruz. Bilmedikleri bir şey var. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek." dedi.

İki gün sonra Hrant Dink'in aralarından ayrılışlarının 5. Yılı olduğunu hatırlatan Paylan şöyle konuştu: "Tam 5 yıldır yüzlerine haykırdığımız gibi sözümüzü yenileyeceğiz. Katilsiniz. Ve akıttığınız kanımızı ancak adaletle susacak. İki gün sonra 19 Ocak'ta Taksim'den Hrant'a doğru yürüyeceğiz. Saklandığınız yerlerden bir bir bulup çıkarana kadar sokaklarda olacağız.Harnt için, Hrant için."

Açıklamanın ardından grup dava bitene kadar sürecek adalet nöbetine başladı. Dava nedeniyle polisin adliye ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

cihan

Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs