En Sıcak Konular

Böyle biterse eksik kalır

17 Ocak 2012 11:02 tsi
Böyle biterse eksik kalır Dink cinayeti davasında mahkeme 'karar' sinyali verirken, Samast'ın bağlantıları ise hâlâ karanlıkta. Dink ailesi avukatları bugün karar çıkması halinde davanın eksik kalacağını söylüyor.

Hrant Dink cinayeti davasında mahkeme 'karar' sinyali verirken, kamuoyunda 'cinayetin bağlantıları hâlâ karanlıkta' tartışması devam ediyor. İkisi tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada Dink ailesinin avukatlarından Arzu Becerik, davanın bu haliyle bitirilmesi halinde 'eksik kalacağını' söyledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin üzerinden 5 yıl geçti. Dink'in öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturmada, katil zanlısı Ogün Samast cinayet silahı ile birlikte Samsun Otogarı'nda yakalandı.

HAKİMDEN KARAR SİNYALİ

Çok kapsamlı ve hızlı yürütülen soruşturma sonucunda ise Ogün Samast, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Salih Hacısalihoğlu, Tuncay Uzundal, Veysel Toprak, Osman Alpay, İrfan Özkan ve Mustafa Öztürk farklı tarihlerde tutuklandı. 2 Temmuz 2007'de Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan 2'si tutuklu 19 sanıklı dava hala devam ediyor. Özel yetkili savcılık ise kamu görevlilerinin cinayete yardım ve iştirakle suçlandığı daha geniş bir soruşturmayı yürütüyor.

Davada Erhan Tuncel ve Yasin Hayal hakkında cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İkili ayrıca terör örgütü yöneticisi olmakla da suçlanıyor. Dink'in beş yıl önce öldürülmesine ilişkin davanın bugün karara bağlanması bekleniyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) iki yıl sonra gönderdiği 'olay gününe ilişkin telefon görüşmeleri', tetiği çeken Ogün Samast'ın o gün yalnız olmadığını ortaya çıkarırken, tüm bağlantılar aydınlatılmadan karar verilecek olmasına tepkiler var. İkisi tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada Dink ailesinin avukatlarından Arzu Becerik, davanın bu haliyle bitirilmesi halinde 'eksik kalacağını' söyledi.

SAVCI HÜCRE DEMİŞTİ

Davanın 20'nci duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, olayın bir üniversite öğrencisi ile okul önlerinde simit satan bir kişinin planlayacağı bir eylem olmadığını, ancak Trabzon hücresi ile ana örgüt arasındaki bağlantılarının tam olarak ortaya konulamadığını belirtmişti.

yenişafak

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,064 µs