En Sıcak Konular

Bu formülü UEFA kabul eder mi?

17 Ocak 2012 09:36 tsi
Galatasaray yönetimini çileden çıkaran formül için TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA'nın yolunu tutuyor

İşte plan: 58 değişmeyecek. Genel Kurul'da kulüplerin önerisiyle bir kereliğine uygulanmayacak. Şike-teşvik için play-off'a kadar puan silme cezası çıkacak. Aydınlar, formülü görüşmeye İsviçre'ye gidiyor

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bulduğu formül netleşti. Sabah spor yazarı Fatih Doğan, Başkan Mehmet Ali Aydınlar, burada 58. madde ve şike soruşturmasındaki karar süreciyle ilgili yol haritasının ayrıntılarını yazdı.

Galatasaray'ın da sinyalini aldığı için ultimatom gibi bir ihtarname yolladığı plan özetle şöyle:

1- UEFA'nın "Oyun devam ederken kural değişmez" prensibine sadık kalınacak. 58. madde değişmeyecek. 2- 26 Ocak'ta önceden açıklanan gündemiyle Genel Kurul toplanacak. Burada kulüplerin talebiyle "bir kerelik af" açıklanacak. (Toplantıda kulüplerin bu konudaki tavrı da tartışıldı. Kulüplerin genel tavrının bu yönde olduğu, 5 Ocak'taki deklarasyonla sergilenen tavırdan Ankara'daki son toplantıda vazgeçildiği ifade edildi.) 3- UEFA konusundaki endişeler için "Kural değişmiyor. Kulüplerin talebiyle af geliyor" yorumu yapıldı. Aydınlar'ın Perşembe günü İsviçre'ye gidip UEFA yetkilileriyle bu formülü masaya yatıracağı öğrenildi.

AYDINLAR: KAOSTAN ÇIKARACAĞIZ

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplantı sırasında Kulüpler Birliği'nin tavrından yakındı. Ankara'daki toplantıda kulüp başkanlarına bu nedenle yaptığı çıkışı ve istifa sinyali verişini anlattı. Daha sonra bütün başkanların "Kal, birlikte çözelim" sözlerini hatırlattı. Aydınlar, "Türk futbolunun bu krizini biz bırakmadık. Bir 29 haziran'a bakın, bir de bugüne... En çok sıkıntıyı ben çektim. Ama Türk futbolunu bu kaostan da biz çıkaracağız. Kararlılıkla bu süreci uygulayacağız" dedi. TFF, 26 Ocak'taki genel kurulda "af operasyonunu" tamamladıktan sonra kendi bünyesindeki yargı sürecini başlatıp hızla tamamlayacak. Play-off'a kadar bütün operasyon tamamlanacak ve şike dahil bütün suçlara puan silme cezası verilecek, düşme olmayacak. Daha sonra da 58. maddede kademeli ceza uygulaması için değişiklik yapılacak.

'ULUSLARARASI KURALLARA UYGUN'
YÖNETİM toplantısı sonrası TFF'den "Kulüpler Birliği ile toplantıda kulüp başkanlarının tek tek görüşleri alınmıştır. Bunların bugün değerlendirilmesi sonucu 26 Ocak'taki TFF Olağanüstü Genel Kurulu önceden ilan edilen gündem maddeleri ile gerçekleştirilecektir. TFF'nin bugüne kadar aldığı her karar ve yaptığı her işlem, FIFA ve UEFA'nın uluslararası kural ve düzenlemelerine de harfiyen uygundur. 26 Ocak'taki Genel Kurul'da varılacak her sonucun da aynı bu prensibe uygun olacağına inancımız sonsuzdur" açıklaması yapıldı.

BUCASPOR 'SÜPER' OLMAK İSTEDİ
BANK Asya 1.Lig takımlarından Bucaspor'un yöneticileri dün TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı ziyaret etti. Bucaspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Kaya TFF binasından çıkarken "Sayın Başkan yönetim kurulu toplantısından çıkıp bizimle görüştü. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı anlattık. Bir sezon önce Süper Lig'den en çok puanla düşen takımız. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bizim için tek iade-i itibar Süper Lig'e alınmamızdır. Federasyon Başkanı elinden geleni yapacağını söyledi ama tam bir söz alamadık bu noktada" açıklamasını yaptı.




Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,914 µs